Idilli, Pest megyei strand, ahol homokos tópart vár: itt nem lesz akkora a tömeg
A Domonyvölgyi-tónál végre lehet részed egy kis nyugalomban.

domonyi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári forróság elől minden évben rengetegen menekülnek a vízpartra, éppen ezért Budapest közelében szinte lehetetlen ilyenkor a strandon egy törölközőnyi helyet találni. 

A város határait elhagyva szerencsére javul a helyzet, ráadásul nem is kell messzire menni, hogy jobbnál jobb, nyugis partokat találj. Még Pest megyén belül rálelhetsz egy szuper, családi kikapcsolódásra alkalmas helyre az M3-as autópálya mentén.

Domonyvölgy

Domony nem sokkal több mint kétezer lakost számláló községe a Galga folyó közelében, egy gyönyörű, ám kissé eldugott vidéken fekszik. A települést vonattal és Aszód felől autóval is könnyen megközelítheted. A környék fő szenzációja a csodaszép Domonyvölgyi-tó, melynek partjára egy nagyon kellemes és modern strand épült.

domony to

A tengerparti hangulatot idéző, homokos, napernyős, sőt, pálmafás plázs a D-beach nevet kapta. Tulajdonosai 2005 óta csinosítják a környéket, ahol büfé, kalózos italbár, strandröpi- és -focipálya, játszótér vár a vendégekre. Ugyan a strand egyre felkapottabb, akkora tömeg sosincs, mint Budapesten. A felnőtt jegy egész napra 1500 forint, de délután 13 órától már olcsóbb.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha megunnád a napozást és a pancsolást, akkor is bőven akadnak a környéken szórakozási lehetőségek. A tónál nemcsak horgászni lehet, de a közelben akár a quadozást is kipróbálhatod. A Babatvölgy emellett vadászházzal és lovardával várja a természetközeli pihenés szerelmeseit.

domony

Domony utcáin szintén érdemes sétálni egy nagyot. A hagyományos, hangulatos házikók mellett a község egykori díszes, főúri épületei is különlegesek. A barokk Ónody-kúria ma több lakásra van osztva, a klasszicista Domonyi-villa szociális otthon, míg a Both-Baghy család régi háza a polgármesteri hivatalnak ad helyet.

A képek forrása: indafoto.hu/Puffancs és astrand.hu.

Szeleste látnivalói

Mutatunk egy másik gazdag, pici falucskát, amit érdemes felkeresni. Szelestén nemcsak a termálfürdő szuper!

Ezt is szeretjük