Ingyenes utazást kínál a MÁV: így lehet igénybe venni!
Lehet, hogy nem mindenki tud erről a díjmentes lehetőségről, pedig érdemes!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hazai vasúttársaságokkal együttműködve a kormány támogatja a nemzeti és egyetemes kulturális örökség javainak megismerése érdekében megtett utazásokat, melynek keretében, ha bizonyos országos múzeumokat látogatnak meg, díjmentesen utazhatnak a vonaton a diákok és kísérőik.

A kedvezmény mind a MÁV-START szolgáltatási területét, mind pedig a GYSEV vonalait érinti, igénybe pedig az általános iskola nappali tagozatos tanulói - beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulóit is - és a középfokú tanintézetek nappali tagozatos tanulói - beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola tanulóit is - vehetik, nem utolsósorban pedig minden tízedik tanuló után egy fő kísérő, aki lehet pedagógus, de szülő is.

Hogy működik a kedvezmény?

A csoportos utazásra jogosító jeggyel - melyet a vasút állít ki, és az iskolán keresztül lehet igényelni a Bejelentés csoportos utazás elszámolásához nevű nyomtatvány alapján - a tanulók és kísérőik csak másodosztályon utazhatnak díjmentesen.

A kötelező helybiztosítású vagy pótjegyköteles vonaton a helyjegyet, pótjegyet, az 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a két kocsiosztály teljes árú díjának különbözetét előre meg kell fizetni.

A menetjegy a visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén, a múzeumban az erre a célra rendszeresített bélyegző lenyomattal ellátták. A díjmentes utazási kedvezménnyel egybekötve a következő múzeumok meglátogatására van lehetőség: Budapesti Történeti Múzeum, Hadtörténeti Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Néprajzi Múzeum, Országos Műszaki Múzeum, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár, Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szépművészeti Múzeum, Terror Háza Múzeum és az Országház. A lehetőségről ide kattintva találsz bővebb információt.

Ezt is szeretjük