A világelsők közé került Magyarország: nem is hinnéd, mivel érdemelte ki!
Magyarország és Budapest is előkelő helyet ért el a listán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint Magyarország a top 5 legolcsóbb európai úti cél között végzett 2014-ben, és a főváros, Budapest is előkelő helyet szerzett meg e tekintetben a városok kategóriájában.

A legolcsóbb ország Bulgária volt az elmúlt évben, ahol a 2014-es átlagár alig 20 ezer forint, de hasonló volt a szállás átlagár Lengyelországban és Romániában is. Magyarország a negyedik legolcsóbb európai úti cél volt tavaly, 24 992 forintos átlagárral. A top tízes listán szerepel továbbá Lettország, Portugália, Csehország, Görögország, Spanyolország és Németország.

A legolcsóbb városok listájára ugyancsak felkerültünk, Budapest 25 ezer forint körüli éves szállás átlagárral a hatodik helyen szerepel. A legolcsóbb város a bulgáriai Szófia lett, melyet Budapest előtt a spanyolországi Zaragoza, a lengyelországi Varsó, a romániai Bukarest és a spanyolországi Granada követ.

A legdrágább ország Svájc volt, kiemelkedő 62 ezer forintos átlagárral, de Norvégiába, az Egyesült Királyságba, Dániába és Svédországba is átlagosan 45-50 ezer forintért foglalhattak szállást az utazni vágyók.

A városokat illetően Genf, London, Velence, Párizs és Stockholm kímélte legkevésbé a pihenni vágyók pénztárcáját. További információkért kattints a Trivago honlapjára!

Ezek a legnépszerűbb magyar városok

Kíváncsi vagy, a tiéd köztük van-e? Nézd meg, mely városok számítottak a legnépszerűbbnek 2014-ben!

Ezt is szeretjük