Imádni fogod ezt a Budapesthez közeli strandot: frissítő víz és kihagyhatatlan programok várnak a Délegyházi-tavaknál

A Délegyházi-tavaknál remek strand és számos kikapcsolódási lehetőség várja az utazókat.

délegyházi tavak
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a Balaton és a Velencei-tó partján van élet: a Délegyházi-tórendszer Budapesttől egy karnyújtásnyira hangulatos stranddal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Pest megyében, a fővárostól délre található a csaknem 6 ezer fő lakosságú Délegyháza, melynek legfontosabb turisztikai vonzerejét mesterséges, kavicsbányászat útján létrejött tórendszere jelenti. A hangulatos tavaknál lehetőség van a strandolásra és a szórakozásra.

A Délegyházi-tavak

A kisebb-nagyobb tavakból álló tórendszer vízfelülete több mint 300 hektár, némelyike valóságos horgászparadicsom, de hagyományos és naturista strand, valamint kemping is működik az egyes partokon, sőt a kutyások számára is ideális úti cél a nyári pancsolásokhoz.

A Délegyházi-tavak legnagyobb strandja a IV. számú tónál működik, a Nomád Kemping és Strand területén. A tiszta, rendezett partszakaszon a kellemes csobbanáson túl több árnyékos rész elcsíphető a pihenéshez, de csónak, szörf és vízibicikli is bérelhető. Az apró, kiépítetlen szigetek látványa is igéző, miközben a parti büfékínálat széles, és időnként rendezvényeket is tartanak.

A Nomád Kemping mellett a Tavirózsa Kemping is remek célpontja a frissítő fürdőzést célzó utazásoknak, a területen ráadásul külön kijelölt kutyás strand is létezik, ahol az ebek méretre való tekintet nélkül úszkálhatnak gazdáik társaságában. Akár kutyabarát faházak is bérelhetők, a kempingben pedig heti rendszerességgel kutyaiskola is működik, időnként rendezvényeket is tartanak itt.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Délegyházi-tavak V. számú tavánál a Naturista Oázis Kemping működik, ahol a naturista kikapcsolódásra vágyó közönség is jól érezheti magát. A homokos, kavicsos part, a kristálytiszta víz csábító, de vízi és szárazföldi sportokra is lehetőség adódik. Lévén, hogy bányatavak csoportjáról van szó, tudni kell, hogy a víz viszonylag gyorsan mélyül, a kijelölt szakaszokon túl pedig kifejezetten nem egységes a mélység, így azokon kívül veszélyes is lehet a fürdőzés. 

A Délegyházi-tórendszer az autózás mellett elérhető tömegközlekedéssel is, a Népligetről induló busz a II. számú tónál áll meg, innen egy rövid gyaloglással közelíthetők meg a kempingek.

A Rukkel-tó is vár

Délegyháza környékén számos további úti cél érdemes a felkeresésre, Dunavarsányban a Rukkel-tó igazi szabadidőparkkal várja a vízi szórakozásra vágyókat.

(Borító- és ajánlókép: Wikipédia/Christo.)

Ezt is szeretjük