Fontos felhívást tett közzé a MÁV és a Volán: így utazhatnak január elején a bérletesek
A MÁV és a Volán is közleményt adott ki arról, hogy meddig érvényesek a decemberi bérletek.

vonat cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghosszabbodik a decemberi helyközi- és helyi bérletek érvényességi ideje; a decemberi, illetve második félhavi helyközi bérletek január 9-ig érvényesek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat és busz járatain - közölte a Mávinform honlapján vasárnap.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján meghosszabbított ideig utazhatnak decemberi helyi bérletekkel azokon a településeken is, ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait.

A decemberi bérletek érvényessége

Ahogy azt korábban a Volán oldalán szereplő közleményben is leírták: 2023. január 9-én 23:59-ig érvényesek a Volánbusz helyközi autóbuszain is a december havi és második félhavi bérletek. Január 1-jén a MÁV is közzétette a helyközi bérletek érvényességére vonatkozó szabályt.

Egyes városok helyi járatain is ez lesz érvényben

Szeged helyi közösségi közlekedésében a 2022. december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), 2022. negyedik negyedéves, a 2022. második féléves és a 2022. éves bérleteket is elfogadják január 9-ig.

Balmazújvárosban a december havi teljes árú és tanuló bérleteket január 9-ig, a 4 havi (szeptember-december közötti) tanuló bérleteket január 20-án éjfélig fogadják el a helyi Volánbusz járatokon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bátonyterenyén január 15-ig utazhatnak a december havi és szeptembertől decemberig szóló 4 havi teljes árú és tanuló bérletekkel a helyi buszokon.

A hosszabbítás célja, hogy az év elején megkönnyítsék a bérletvásárlást - tudatta a Mávinform.

Utazási kedvezmények, melyeket jó ismerni

A vonatjegyen is sokat spórolhat az ember, ha ismeri az utazási kedvezményeket, melyekre jogosult lehet.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük