Londonba és Máltára is visz repülő Debrecenből: repterek Budapesten kívül
A vidéki repülőterek között is van, ahonnan indítanak nemzetközi járatokat.

repulogep-repul
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A repülős utak kapcsán sokak első gondolata az, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a legjobb indulási hely, és fel sem igazán merül más lehetőség, esetleg távolabbi utak esetén jöhetnek szóba a szomszédos fővárosok repterei. 

Az országban természetesen valóban a ferihegyi a legjelentősebb forgalmat bonyolító repülőtér, de érdemes még körülnézni vidéken is: az apróbb reptereken ugyanis nemcsak magánforgalom zajlik, de indítanak menetrend szerinti járatokat is egyes partnerországokba.

Debrecen repülőtere is forgalmas

Az ország második legnépesebb városáé, Debrecené a második legnagyobb repülőtér és utasforgalom is az országban, mely a belvárostól körülbelül 5-7 kilométeres távolságra érhető el. A repülőtérre közvetlen buszjáratok indulnak Airport-1 és Airport-2 jelzéssel.

Debrecenből főleg Wizzair-járatok indulnak, ám a diszkont légitársasággal számos ország elérhető, napi öt-hét alkalommal száll fel a gép a városban. A májusi és júniusi menetrend is elérhető a repülőtér honlapján, ahol természetesen online jegyfoglalási és jegyvásárlási rendszer is működik.

Néhány fontosabb úti célt említve indul járat többek közt Nagy-Britanniában Londonba vagy Doncasterbe, Németországban Dortmundba vagy Münchenbe, de Máltára, Párizsba, Mallorcára, Barcelonába, Zakynthos szigetére, a ciprusi Lárnaka városába, Tel-Avivba és még számos gyönyörű városba Európában és a kontinensen kívül. Az ajánlatok részleteiről és a menetrendről a repülőtér oldalán tájékozódhatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Balaton mellől Németországba

A másik jelentős vidéki repülőtér, amiről feltétlenül érdemes szót ejteni, a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér, mely valójában Sármellék és Zalavár között található, Keszthelytől mintegy 12 kilométer távolságra. A repülőtér egyelőre nem bonyolít le hatalmas forgalmat, ám az elmúlt években új desztinációkkal bővült, így várhatóan egyre többen fogják igénybe venni a szolgáltatásait.

Sármellékről németországi úti cél esetén lehet sokak számára érdemes elindulni, a jelenleg elérhető menetrend szerint ugyanis indulnak innen járatok Berlinbe, Drezdába, Düsseldorfba, Erfurtba, Frankfurtba, Hamburgba és Lipcsébe is. A további részletekről a repülőtér oldalán érdemes tájékozódni.

Őrült képek a repterekről

Noha ezek a képek nem Magyarország repterein készültek, a szemtanúk minden bizonnyal jókat nevethettek a furcsa és őrült szituációkon.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük