Szédítő magasságban sétálnak az emberek ezen az úton: már 120 éve használják

A spanyolországi gyalogút hajmeresztő sziklára épült.

Caminito del Rey, a Király útja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spanyolország minden évszakban népszerű úti cél a turisták körében. Andalúzia egyenesen bővelkedik a különleges, festményre kívánkozó helyszínekben. A Caminito del Rey, azaz a Király útja azonban még inkább kiemelkedik a csodás célpontok közül.

A Caminito del Rey mintegy nyolc kilométer hosszan vezet, és felejthetetlen élményt biztosít a hegyi túrázás szerelmesei számára.

Caminito del Rey, a Király útja

A meredek, szinte függőleges esésű, hatalmas sziklák oldalában, átlagosan nagyjából 100 méteres magasságban futó Caminito del Rey, magyarul a Király útja mintegy három óra alatt járható be.

A Málaga tartományban található ösvény ötlete már 1901-ben megszületett, eredetileg a közeli vízerőművek dolgozóinak mozgását volt hivatott biztosítani, emellett karbantartásra, az ellátás megkönnyítésére is szolgált. Az átjáró 1905-re készült el.

A nevét arról kapta, hogy még egy spanyol király, XIII. Alfonz is végigment rajta 1921-ben, a gát felavatásakor. Később azonban az út állapota rendkívüli mértékben leromlott, kimondottan veszélyessé vált, több halálos baleset is történt a helyszínen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A 2010-es években végre felújították a hajmeresztő magasságba épült ösvényt, korlátok kialakításával biztonságosabbá tették, így már nem csak a sziklamászók látogathatják, egyszerű sétával is bejárható, senkinek nem szükséges hozzá védőfelszerelést húznia.

A turisták körében is gyorsan felkapottá vált, az extrém élményt több százezren szeretnék átélni évről évre. Korábbi cikkünkben megismerhetsz néhány olyan hidat a világból, mely hasonlóan szédítő sétáknak ad teret.

A helyszínre belépőt kell váltani, mely személyenként 7-8 ezer forinttól kezdődik 2024-ben. Az ösvény először dús növényzetben halad, a Guadalhorce folyót is megcsodálhatják a túrázók, majd a Gaitanes-szoros falai mentén, szédítő magasságban haladhatnak tovább. A folyosókon és a 30 méteres függőhídon az ember lába garantáltan megremeg.

Hajmeresztően keskeny sziklára épült az apró középkori falu: ilyen az élet a szűk utcákban

A meredek sziklára épült, apró középkori falut ma csaknem ezer fő lakja.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük