Íme, a királyi család luxusvonata belülről, amivel II. Erzsébet is utazik - Szivarszoba és fürdőkád is van benne
A királyi család tagjai már az 1800-as években sem nélkülözték a kényelmet és a csillogást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Viktória királynő belföldi hivatalos útjai során a kényelmes, vonattal való utazást preferálta a többi járművel szemben. A minden pompával felszerelt brit királyi vasparipa az ő idejében készült, és első útját 1842-ben, a Windsor-London vonalon tette meg.

Bár mindent felemelő érzés lehetett a tágas kocsikban élvezni a királyi család tagjai elé táruló táj csodás látványát, gyorsnak nem volt mondható: a királynő ugyanis nem szeretett óránként 40 mérföldnél többet utazni.

A gőzösön helyet kaptak étkező- és társalgókocsik, valamint királyi lakosztályok is, de a vonatban a kádas fürdőszoba szintén a királyi család felfrissülését és pihenését szolgálta. Az elmúlt kétszáz esztendőben sokat változott az enteriőr: míg annak idején az erőteljes színek és az aranyozott bútorok jellemezték a vonat belső kialakítását, addig ma már főként a letisztult, modern stílusjegyek figyelhetők meg a helyiségekben.

Nézd meg, hogy nézett ki annak idején a királyi vonat minden luxussal felszerelt belseje, és milyen káprázatos kocsik között válogathat II. Erzsébet, ha országjáró útra indul.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.

 
 
Ezt is szeretjük