8 hely a Balatonnál, ahonnan csodás kilátás nyílik a tóra: nem csak a kilátókból gyönyörködhetsz a környékben
A Balaton fentről nézve is gyönyörű, érdemes megcsodálni.

szépkilátó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Balaton varázslatos, a kék és a zöld különböző árnyalataiban játszó színével minden szögből csodás látványt nyújt. Közelről a tisztasága, felülről nézve pedig a nagysága és a festői környezete nyűgözi le az embert. A tó mentén hangulatos települések és túraútvonalak bújnak meg, nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvend.

A kilátók és panorámapontok a kirándulók jutalmai egy-egy kaptatósabb menet után, a hegy tetejére érve a túrázó megpihen, élvezi a szellőt és a szeme előtt képeslapként feltáruló tájat. A Balaton környékén is számos helyen gyönyörködhetünk a pompás kilátásban, ráadásul nem is mindig megerőltető felfelé kapaszkodás árán. 

Gyönyörű balatoni kilátóhelyek

Bár a nagy melegben vitathatatlanul pancsolni a legjobb benne, a nyaralás során is érdemes lehet felülről is megcsodálni Közép-Európa legnagyobb tavát. Az alábbi válogatásban kilátók és dimbes-dombos vidékek egyaránt szerepelnek, így azok is találhatnak benne kedvükre valót, akik csak egy kellemes sétára vágynak, és azok is, akik nem vetnek meg némi kaptatót sem. 

(Borító- és ajánlókép forrása: Indafotó/evamail007.)

Ezt is szeretjük