Fürdési tilalmat rendeltek el 14 népszerű nyaralóhelyen: magyarok is járnak ide

Fürdési tilalmat rendeltek el az Adriai-tengerben baktériumfertőzés miatt.

GettyImages-1267675277
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fürdési tilalmat rendelt el az Adriai-tengerben baktériumfertőzés miatt Rimini polgármestere Gorótól Cattolicáig, írja az Utazómajom. A cikk szerint eddig összesen 14 tengerpartot érint a tiltás a népszerű nyaralóhelyen. 

A hatóságok úgy vélik, hogy a probléma a szennyvízhálózat hiányosságai miatt következhetett be.  

Baktériumfertőzés az Adriai-tengerben

A szakemberek szerint az E. coli baktérium a szárazságnak és a meleg időjárásnak köszönhetően halmozódhatott fel a tengervízben. A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan figyeli a víz állapotát, és egyből újranyitják a strandokat, amint normális mértékre csökken benne a koncentrátum. 

GettyImages-1325173791
Fotó: Artur Plawgo / Getty Images Hungary

A korlátozás ellenére a homokos tengerpartokon sorakozó napágyakat és napernyőket továbbra is használhatják a nyaralók. Az Utazómajom olvasóinak elmondásai alapján vannak olyanok, akik az óriási hőség miatt nem törődnek a korlátozásokkal. Ez azonban nagyon felelőtlen, hiszen magas a fertőzésveszély a jelenleg 28 fok körüli vízben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

2019-ben hasonló okokból kifolyólag egyszer már megtiltották a fürdőzést. A hatóságok úgy vélik, hogy a probléma a szennyvízhálózat hiányosságai miatt következhetett be. A problémát várhatóan napokon belül meg fogják oldani. Addig viszont senki se fürdőzzön a tiltott partszakaszokon!

Frissítés: A cikk megjelenése óta néhány partszakaszon megszűnt a tilalom, újabbakat pedig lezártak, így a lezárt strandok száma már 20-nál is magasabb. Utazás előtt érdemes tájékozódni.

Ezek a legszennyezettebb tárgyak egy hotelszobában - Nem a WC-ülőke a veszélyes

Amikor az ember az otthonától, megszokott, saját maga által takarított és rendben tartott közegétől távol tölt néhány napot, szeretné, ha a szálláson sem kéne aggódnia sem a szabad szemmel kiszúrható, sem a láthatatlan szennyeződések miatt. 

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük