Félelmetes és hihetetlenül szép: nézd meg a világ legöregebb és legmélyebb tavát!

Gyönyörű és nagyon fontos, vigyázni kellene rá.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ENSZ az 1992. évi, Rio de Janeiróban megrendezett környezetvédelmi konferenciához köthető kezdeményezés hatására március 22-ét a víz világnapjává nyilvánította, azzal a céllal, hogy a döntéshozók és az átlagemberek figyelmét egyaránt felhívja a víz életünkben betöltött fontos szerepére, a fenntartható vízgazdálkodásra és a tudatos vízhasználatra.

A Bajkál-tó a világ legöregebb és legmélyebb tava

A víz az egyik legfontosabb anyag a földön, nélküle megszűnne az élet, és bolygónk sem lenne több száraz porsivatagnál, ennek ellenére nem becsüljük kellőképp, melyet egyre aggasztóbb adatok támasztanak alá: az ENSZ szakértői szerint évszázadunk végére a víz drágább lehet akár az aranynál is, ezért korunk egyik kiemelt feladata kell, hogy legyen bolygónk vízkészletének megóvása.

Nem egy olyan tó található Földünkön, mely az emberi tevékenység hatására folyamatosan pusztul - elég csak az Aral-tóra gondolni -, az elmúlt néhány hónapban azonban a bolygónk legöregebb és legmélyebb tavának számító oroszországi Bajkál-tóról is aggasztó híreket lehetett hallani, a vízállása ugyanis jelentős mértékben apad, januárban pedig alacsonyabb volt, mint az elmúlt hatvan évben bármikor.

Környezetvédők mindezért a tó túlzott kihasználását okolják, többek között a körülötte található ipari üzemeket. Bár mindezt az illetékesek cáfolják, érdemes lenne végre elgondolkodni azon, megéri-e bármit is kockáztatni egy olyan tó esetében, mely a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki.

A méretei és mélysége miatt félelmetesnek is nevezhető, ugyanakkor gyönyörű Bajkál-tó 25-30 millió éves, 636 kilométer hosszú, 25-79 kilométer széles, legnagyobb mélysége pedig 1680 méter is lehet.

Része az UNESCO Világörökségnek, több mint ezer állatfajnak és mintegy hatszáz növényfajnak ad otthont, és az sem véletlen, hogy az őslakosok szentként tisztelik.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük