Az all inclusive nyaralás legfőbb veszélyei: több tízezer forintot bukhatsz
Last minute csapdák
Így lesz az exkluzív nyaralásból kiábrándulás.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon csábító az all inclusive vakáció, főleg, ha last minute ajánlatban kínálják, hiszen ki ne szeretne teljes ellátással, teljes kényelemben, finom koktélokat szürcsölve, ingyenes szórakozási lehetőségeket igénybe véve pihenni a nyaralás alatt - úgy, hogy ezekért a helyszínen már egy fillért sem kell fizetnie.

Azonban a csúcsszolgáltatások nem minden szállodában jelentik ugyanazt, ezért, mielőtt befizetnél az all inclusive hétre, érdemes utánajárni, hogy az adott országban, szállodában pontosan mit értenek alatta, különben csúfos csalódás érhet. De nem csupán ezért kockázatos az all inclusive nyaralás.

Amikor a pénztárca bánja

Az all inclusive ellátással hirdetett nyaralások eleinte azokban az országokban terjedtek el, ahol a szálloda közelében nem volt jó az infrastruktúra, a szállás távol esett a nyüzsgő belvárosi központtól, vagy a gyenge közbiztonság miatt olyan szolgáltatásokat, mint a szórakozás vagy a bevásárlás, a szállodában kellett megoldani. Elsősorban Egyiptom, Törökország vagy Tunézia jeleskedett az all inclusive ellátások tökélyre fejlesztésében.

Csakhogy manapság minőséget és bőséget tekintve közel sem egyforma az all inclusive szolgáltatás az egyes szállodákban: a csalódás pedig akkor következik be, ha luxusra számítva kifizeted a borsos felárat, a legtöbb pedig, amire számíthatsz, egy szimpla reggeli, ebéd, vacsora. Ráadásul az is előfordul, hogy a korlátlan ételfogyasztás ígérete ugyan megvalósul, de a fogások minősége megkérdőjelezhető, sokszor olyannyira, hogy vannak turisták, akik inkább a szállodán kívül oldják meg az étkezést,
több tízezer forintos többletköltséget írva ezzel a nyaralás számlájára.

Amikor a nyaralás bánja

Egyes afrikai országokban, de sok helyen Ázsiában és Dél-Amerikában is jellemző, hogy az all inclusive ellátáson kívül nem is nagyon létezik más forma. Ha pedig a szolgáltatások színvonala tényleg magas, vagyis a nyaraló korlátlanul ehet-ihat kedvére a válogatott finomságokból, nem nehéz túlzásokba esni.

A biztosítók szerint azoknál az országoknál, ahol már évtizedek óta lehetőség van befizetni ezekre a luxusnyaralásokra, a turisták már nem esnek bele a túlzás csapdájába, de nálunk még gyakran előfordul, hogy képtelenek ellenállni a dőzsölés lehetőségének. Ennek a vége pedig nem ritkán köszvényes roham vagy hasnyálmirigy-gyulladás is lehet, nem beszélve arról, hogy sokan a luxus miatt ki sem mozdulnak a szállodából, a vakáció végén pedig csalódottan és betegen térnek haza.

Amikor a testi épség bánja

Nemcsak a mértéktelen ételfogyasztás veszélyes, de a turisták gyakran képtelenek ellenállni a koktélok kortyolgatásának is. A meggondolatlan italfogyasztásnak pedig súlyos következményei lehetnek: a leggyakoribb, ha valaki alkoholos állapotban elalszik a parton, és súlyos napszúrást kap, vagy leég, de még nagyobb felelőtlenség ilyenkor a vízbe menni.

Gyakoriak a hasonló esetek miatti mentések, de az sem ritka, hogy valaki az éppen üresen álló szállodai medencébe próbál fejest ugrani. Ha valakiről kiderül viszont, hogy alkoholt ivott, és ezért érte baleset, nem számíthat kártérítésre a biztosító részéről.

Ezt is szeretjük