Ahol senki sem mer strandolni

A világ legijesztőbb szigetei

Kikapcsolódás helyett borzongás, napsütés helyett sötét történetek. A következő helyektől a hideg is kiráz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy-egy híres szigetről nem mindenkinek a strandolás, a fehér homokos tengerpart és a pálmafák jutnak eszébe. Azoknak legalábbis biztosan nem, akik ismerik a következőket, melyek hátborzongató történetük révén írták be nevüket a köztudatba.

Poveglia harangtornya
Babák szigete
Seguin világítótornya

Poveglia szigete, Olaszország

Az olaszországi Velence e kis szigetét manapság a világ egyik legkísértetiesebb helyeként tartják számon, ugyanis a középkor olyan sötét eseményeinek adott otthont, melyek azóta sem merültek a feledés homályába, és később sem épp jótékony célokra használták területét. Az egykor virágzó sziget sorsa akkor pecsételődött meg, mikor a pestisjárvány keresztülsöpört Európán, ide szállították ugyanis Velence más részeiről a betegeket, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését. A legendák szerint csaknem 160 ezer ember lelte halálát a szigeten.

A hátborzongató históriák számát tovább növelte azonban, mikor 1922-ben elmegyógyintézetet létesítettek a szigeten. A betegek kezelőorvosa különösen kegyetlen módszerei révén került a köztudatba, állítólag brutális módon bántalmazta betegeit, a legszadistább műtéteket végrehajtva rajtuk, csak, hogy feltárja a különféle pszichiátriai betegségek hátterét.

A betegek elmeállapotának javulását a szóbeszéd szerint az sem siettette, hogy sokan arról számoltak be, hallják a pestis áldozatainak kísérteties hangjait. Úgy vélik, ez kergette az őrületbe a doktort is, aki egy éjjel a sziget harangtornyából a mélybe vetette magát. Ezután lezárták a helyet, turisták ma is csak kísérettel és korlátozott számban látogathatják, azonban a sziget körbehajózása lehetséges.

Az épületek romjai ma is láthatóak, a kórtermek érintetlenek, és az ágyakhoz senki nem nyúlt. Máig legendák szólnak a sziget kísérteteiről, az őrült páciensek hangjait sokan hallani vélik, és a kemence ajtaja, melyben az orvos egykoron betegeit égette el, időnként félelmetes robajjal ki-be csapódik. Az olasz kormány wellness-szálloda építését tervezi a területen.

Babák szigete, Mexikó

A La Isla de la Munecas, azaz a Babák szigete Mexikó fővárosától alig néhány kilométerre található. A legenda szerint évekkel ezelőtt egy kislány játszott a szigeten, azonban beleesett a csatornába.

Holttestét egy helyi lakos, Don Julian Santana emelte ki, aki belebetegedett a tragédiába, elméje elborult, és rögeszméjévé vált, hogy a kislány szelleme beszél hozzá. A szigetre költözött, és remeteként élte le hátralévő életét. Minden egyes nap játékbabákat vitt a szigetre, és azokat a fákra akasztotta, hogy ezzel a kislány kedvére tegyen, és elűzze velük az ártó szellemeket. 2001-ben a remetét holtan találták, vízbe fulladt ugyanazon a helyen, ahol a kislány vesztette életét.

Azóta sem tudja senki, mi is történt pontosan, a sziget azonban mindennek köszönhetően Mexikó egyik legnépszerűbb úti célja lett a turisták számára, akik mintegy belépőként szintén maguk után hagynak egy-egy babát. A helyiek szerint a babákban a kislány szelleme a mai napig kísért, és előfordul, hogy mozognak, suttognak az arra járóknak.

Seguin-sziget, USA

A Maine állambeli Kennebec-folyó torkolatánál található sziget 1875-ben épült világítótornya az állam legmagasabbjának számít, azonban a hely nem ezzel tett szert kétes hírnévre. A torony első tulajdonosainak egyike hosszú éveken át élt itt feleségével, a bezártság, az elszigeteltség azonban megbélyegezte a pár mindennapjait. Hogy megtörjék a szörnyű csendet, a feleség napközben sokat zongorázott, ám szerencsétlenségére e hóbortja gyilkosságba kergette a férjet. A férfi elméje megzavarodott, és egy éjjel fejszével vetett véget felesége, majd saját életének is. Sokan állítják, hogy a mai napig hallják a kísérteties dallamokat, melyeket a nő egykoron játszott, ám már régóta nincs zongora, sőt, semmi egyéb bútor a világítótoronyban, 1985-ben ugyanis kivonták a forgalomból.

Még több bizarr hely
Érdekelnek a kísértetjárta helyek, a misztikus úti célok, a megrázó látnivalók és a legfurcsább természeti formák? Tegyél utazást a képzelet határain túlra, és böngéssz a legmeghökkentőbb helyek gyűjteményében!

A felügyelő, akit megbíztak a lefoglalással, egy kis időt az épületben töltött, egy éjjel azonban arra riadt fel, hogy ágya rázkódik, és egy hang a fülébe súgja: hagyd békén az otthonom!

A férfi nem tulajdonított jelentőséget a történteknek, és mindent hajójára rakott, amit a toronyban talált, ám soha nem érte el célját. Az út során szörnyű viharba keveredett, a hajó a teljes rakománnyal együtt elsüllyedt, legénysége pedig vízbe fulladt.

Egyesek szerint a szerencsétlenül járt házaspár máig a ma már látogatható toronyban kísért, a környékre utazó, borzongásra vágyó turistákat azonban ez sem riasztja vissza, az egyébként szép és békés sziget idegenforgalma ezért - is - igen jelentős.

Képek: en.wikipedia.org, Amicon, Chris73, www.lighthousefriends.com, www.uslhs.org.

Ezt is szeretjük