A 4 legolcsóbb tengerparti város 2011-ben
Meseszépek!
Vékony pénztárcával tengerparti úti cél? Miért ne? Ezekben a városokban lehetséges.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megéri már előre tudatosan szövögetni a nyári vakációs terveket, ugyanis egy first minute foglalással rengeteget spórolhatsz, ráadásul lecsaphatsz a legjobb ajánlatokra, ha elég szemfüles és gyors vagy.

Montenegro varázsa
Budvai látkép

Segítünk, hogy a tervezés szakaszában megtaláld az igényeidhez leginkább passzoló tengerparti várost, mely nemcsak elbűvölő, de egy költségcsökkentett nyaralás ideális helyszíne is lehet. Még ha vékony tárcával indulsz is, nem kell lemondanod a paradicsomi környezetről és az izgalmas látnivalókról a nyaralás alatt, ha a következő helyeket választod.

Montenegró metropolisza: Budva

Bár eddig nem szerepelt a magyar turisták vakációs listájának élmezőnyében, az erősödő Montenegro-brand turistacsalogató hatása mégiscsak érvényesül: egyre többen fedezik fel a vad szépség országának egyedülálló természeti kincseit és forró tengerpartjait az európai pihenni vágyók közül, ám az árak még mindig filléresek adriai viszonylatban is.

Az érintetlen természet, a gasztrokuriózumok és a helyiek közvetlensége is lenyűgöző, aki azonban aktívabb pihenésre vágyik, illetve szórakozni szeretne, az eldugott halászfalvak helyett választhatja az éjjel-nappal lüktető Budvát is. 21 kilométeres tengerpartján 17 strand közül lehet válogatni. Az óváros klasszikusan keskeny utcáin csodás templomokkal és történelmi emlékművekkel találkozhatnak a nyaralók, de kultúrprogramokból sincs hiány: az egész szezonban tartanak zenei, színházi előadásokat.

Bolgár romantika: Neszebar

Évek óta a legolcsóbb nyári úti célok közé tartozik Bulgária, nemcsak a szállás, de az étkezés és a szolgáltatások is megfizethetők. Ha csöndesebb, ugyanakkor mégsem egyhangú vakációra vágysz, akkor telitalálat lesz Bulgária háromezer éves tengerparti települése, Neszebar.

Bizánci templomok, műemlékházak és múzeumok is csalogatják itt az utazót, de a török korban épített szélmalmot is érdemes megnézni egy, a városban tett felfedezőút során.

Az óvárosi rész szinte érintetlen, az autós forgalmat teljesen kitiltották, így hosszú, nyugodt sétákra ad lehetőséget a keskeny utcákon, csodálhatod a látnivalókat, vagy napfürdőzhetsz a parton, melynek bőven akadnak turistarohamoktól mentes, felfedezetlen szakaszai is.

Nesebari kikötő
Parti sétány Nesebarban

Isztriai gyöngyszem: Porec

Siófok testvérvárosa, Porec az Isztriai-félsziget egyik legélénkebb idegenforgalmi központja, igazi ékszerdobozként emlegetik, mely közelsége miatt a magyar turisták egyik nagy kedvence. Mivel az utazáson rengeteget spórolhatsz, ráadásul számtalan szállástípus közül válogathatsz a legolcsóbb kempingtől az apartmanokon át a szállodákig, laposabb pénztárcára szabott nyaralást is tervezhetsz Porecbe.

Az eredeti formában megmaradt ősi római városszerkezet a régi utcanevekkel és történelmi emlékei, kulturális öröksége adják meg a város hangulatát. Ahogy az óvárosi barangolás vagy a tengerparti napfürdőzés nélkülözhetetlen elemei a nappaloknak, úgy a bulira éhes fiatalság is elégedett lehet, a legfelkapottabb bárok és szórakozóhelyek ugyanis nyüzsgő éjszakai életet teremtenek.

Porec óvárosa

Görög egzotikum: Nei Pori

Alig száz helyi lakosával a görög apróság, Nei Pori szinte teljes mértékben a nyaralók fogadására rendezkedett be. Az ország északi részén, az Olympos hegy lábánál fekszik, Thesszalonikitől 130 kilométerre, meseszép természeti kincsek között.

Széles sétálóutcák, aranyló homokos tengerpart és nyugalmat árasztó barátságos görög légkör gondoskodik arról, hogy a felkapott, zsúfolt nyaralófalvak helyett ezt a pici, viszonylag új üdülőtelepülést válaszd úti célnak. Ha a természetjáráson túl városi túrát is terveznél, pattanj bringára, és kerekezz át a szomszédos Platamonaszba a bizánci vár látványáért.

A tenger Nei Porinál

Mivel a turisták még alig ismerik Nei Porit, a görög idegenforgalom hagyományosan alacsonyan tartott árai alatt is találhatsz itt szállást és tavernákat.

Ezt is szeretjük