3 olcsó, de csodaszép körutazás
Foglald le időben!
Íme, három különleges utazás, mely Európa legcsodásabb tájain visz keresztül, és pénztárcádat is kíméli.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Használd ki a tavaszt és a jó időt - mely idén igencsak váratott magára -, és tervezz bátran hosszabb, többnapos kirándulást. Akkor sem kell feltétlenül mélyen a pénztárcádba nyúlnod, ha ezúttal az országhatáron túlra szeretnél eljutni, hiszen, ha szomszédos országaink valamelyikét veszed célba, nem kell vagyonokat költened az utazásra és a szállásra.

Gyilkos-tó

Egy izgalmas körutazás keretében nem csupán egy várost vagy tájat, hanem az egész környéket alaposan megismerheted.

A következő három körút rengeteg természeti és kulturális látnivalót tartogat, és a költségek miatt sem kell aggódnod.

A Királyhágótól a Gyilkos-tóig: körutazás Erdélyben

Erdély vitathatatlanul az egyik legcsodálatosabb vidéke nem csupán a környéknek, de egész Európának is. Közelségéből és a hazaihoz képest még mindig kedvezőbb áraiból adódóan akkor is megengedheted magadnak, ha idén takarékoskodnod kell. Bár teljesen megismerni képtelenség, egy négynapos körutazás keretében eljuthatsz a legkiemelkedőbb, legszebb helyekre, melyek miatt évről évre turisták ezrei választják úti célul Románia vadregényes vidékét.

Az Erdélyi-medence kapujaként is emlegetett Királyhágónál érdemes rövid pihenőt tenni, hiszen lenyűgöző panoráma nyílik a sűrű fenyvesekkel borított történelmi Erdély hegyes-dombos vidékére. Kolozsváron és Marosvásárhelyen csodálatos templomokat és szobrokat nézhetsz meg, Parajdon a sóbánya áldásos hatásait élvezheted, Farkaslakán pedig Tamási Áron emlékházát tekintheted meg.

Csíksomlyón a katolikus székelyek híres búcsújáró helyével ismerkedhetsz meg - kegytemplom és a híres Mária-szobor áll itt. A közeli, hihetetlen méreteket öltő Békás-szoros és a Gyilkos-tó látványa pedig örökre az emlékezetedbe vésődik.

Utazási tipp
A World Expert Tours-szal már igen kedvező, 41 700 forint/fő áron részt vehetsz egy négynapos erdélyi körúton, félpanziós ellátással. A részletekért kattints ide! »

Bledtől a tengerig: körutazás Szlovéniában

Természeti látnivalókban bővelkedő keleti szomszédunk, Szlovénia ideális úti cél lehet, ha egy kis túrázástól sem riadsz vissza.

A kulturális értékek mellett ugyanis hegyek, völgyek, folyók, vízesések és cseppkőbarlangok várják, hogy meghódítsd őket. Lendván a magyar emlékek nyomába eredhetsz, melyeket a magyar iskola és Szent István szobra őriz, Ljubljanában pedig az egyetem patinás épületét csodálhatod meg, mely a szlovén történelemnek kiemelkedő helyszíne volt.

A szebbnél szebb hagyományokat őrző, ugyanakkor folyamatosan megújuló városok mellett a Triglavi Nemzeti Parkot és leghíresebb kincsét, a varázslatos Bledi-tavat is látnod kell, akár a tó közepén elterülő kis szigeten álló kegytemplomhoz is elcsónakázhatsz.

Érdemes egy gyalogtúrát tenni a Vintgar-szoros szurdokában is, mely páratlan látvány nyújt, mégis kényelmesen bejárható. A Postojnai-barlangrendszer egymáshoz kapcsolódó barlangokkal, cseppkövekkel, vízesésekkel kápráztatja el az odaérkezőket, különleges képződményei nem mindennapi látványt nyújtanak. Természetesen az Adriai-tenger partján tett séta is emeli az utazás fényét - bár a fürdéshez még hideg a vize, kezeddel érezheted a lágy hullámok simogatását.

Utazási tipp
Szlovéniába már 69 950 forintért elutazhatsz, és négynapos körúton vehetsz részt a Morton's utazási iroda szervezésében. A további részletekért kattints ide! »

Tiroltól Neuschwansteinig: körutazás Ausztriától Németországig

Csak egy karnyújtásra van ugyan, mégis rengeteg, a magyar utazó számára izgalmas látnivalót rejteget Ausztria. Berchtesgaden hegycsúcsán, mintegy 1834 méter magasságban a kegyetlen diktátor, Hitler egykori vendégházát tekintheted meg, ahonnan kivételes panoráma nyílik az alpesi hegyekre.

A hely különlegessége, hogy az épületet a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet megközelíteni. A körutazás során körbejárhatod Tirol legszebb településeit, mint például Innsbruck vagy Alpbach, mely falut Ausztria legszebbjének választottak.

Túrázhatsz a vadregényes Farkas-szurdokban, a Bajor Alpokban pedig a természeti látnivalók mellett építészeti különlegességeket is megtekinthetsz. Neuschwanstein csupa torony és bástya épületegyüttesét méltán nevezik a kastélyok kastélyának, de II. Lajos neorokokó linderhofi kastélyát is látnod kell.

Utazási tipp
Ausztria és Németország legszebb tájait már 67 500 forintért bejárhatod egy hatnapos utazás során, félpanziós ellátással - a Fehérvár Travel szervezésében. Bővebb információt itt találsz. »

Salzburg tartományában megcsodálhatod Európa egyik legmagasabb vízesését, a Krimmlit, mely három lépcsőben, 380 méter magasról zúdul alá.

A páratlan szépségű osztrák-bajor vidék még számos csodát tartogat, vedd hát a hátizsákod, és vágj neki az útnak.

Kép: hu.wikipedia.org.

Ezt is szeretjük