Magyarország bekerülhet a világ első 30 országa közé
250 milliárd forint a turizmusra
A jövőben még több figyelmet kap a turizmus fejlesztése.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint 250 milliárd forintnyi vissza nem térítendő európai uniós támogatási forrás áll majd rendelkezésre a következő hét évben turizmusfejlesztésre - adta hírül az MTI a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára által elmondottak alapján.

Budapest egyre népszerűbb úti cél a külföldiek körében

Egyre jelentősebb lehet a turisztikai ágazat

Az államtitkár szerint, ha a következő évek turisztikai fejlesztései is jól átgondoltak és kellően összehangoltak lesznek, megvan a remény arra, hogy jelentősen növekedjen a turizmusban legálisan foglalkoztatottak száma.

Illetve annak is meglehet az esélye, hogy ez az ágazat termelje meg a magyar GDP több mint 10%-át.

Hozzáfűzte azt is, hogy Magyarország az elmúlt hét évben felkerült a világ turisztikai térképére, jelentős kapacitásbővüléssel járó fejlesztések történtek, a következő éveknek azonban szavai szerint a minőség fejlesztéséről és az ágazat versenyképességének növeléséről kell szólnia.

A cél: a világ első 30 országa közé kerülni

Horváth Viktória hangsúlyozta: 2014. január 1-jétől a turizmusfejlesztési pályázatok kiírását a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át, így hatékonyabban tudják majd támogatni a turisztikai vállalkozásokat.

A helyettes államtitkár szólt arról, várhatóan már a jövő héten társadalmi vitára bocsátják a szaktárca által készített Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, melynek egyik fő célkitűzése, hogy Magyarország a turizmus versenyképessége tekintetében kerüljön be a világ első 30 országa közé.

A friss hírek szerint egy népszerű utazási magazin szavazásán Budapestet a világ második legszebb városának kiáltották ki, amivel megelőzte Párizst és Rómát is. Kattints ide, és tudd meg, mely helyek végeztek az élen!

Ezt is szeretjük