Zöld színű kutya született Olaszországban: ezzel magyarázható a különös kinézete

A halványzöld színű kutya hamar szenzációvá vált.

Zöld kutya
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kisállat születése mindig nagy öröm, ám még különlegesebb az esemény, ha valami olyan történik, amire senki nem számított. Így volt ez egy olasz családnál is, ahol zöld kiskutya jött a világra.

A Szardínián élő juhtenyésztő, Cristian Mallocci kutyája, Spelacchia még októberben öt egészséges kölyöknek adott életet, ám az egyikük más volt, mint testvérei: halványzöld színű volt a bundája.

Így néz ki most a zöld kiskutya

A különleges kutyus a Pistacchio, vagyis pisztácia nevet kapta, és a kivizsgálások után megállapították, hogy semmilyen rendellenességtől nem szenved, teljesen egészséges. Bundája különleges színét az orvosok szerint valószínűleg a biliverdin nevű zöld pigment okozza, amivel a világos szőrű kölykök anyjuk méhében érintkeznek. Ugyanez az anyag felelős a zúzódások zöld színéért. A kutya terhessége alatt a biliverdin, az epetartalmú anyag beleolvad a placenta magzatvizébe, ami megszínezheti a bundát. 

zöld-kutya2
Fotó: cristian_mallocci / Instagram

Már az egész világon a csodájára jártak a zöld kutyának, ám az állatorvos még akkor elmondta, hogy ez az állapot nem végleges, és a kutya bundája egyre csak halványul majd, míg végül teljesen fehér lesz. Ez így is történt, fél év elteltével Pistacchio már teljesen átlagos kutyának tűnik, akinek csak a neve árulkodik arról, hogy egykor halványzöldben pompázott a bundája. 

Pistacchio bundája ma már teljesen fehér.
Pistacchio bundája ma már teljesen fehér.
Fotó: cristian_mallocci / Instagram

A különleges kutya testvérei más családokhoz kerültek, de a gazda Pistacchiót megtartotta, hogy segítsen a farmon az állatok körül. Mallocci szerint a zöld a remény és a szerencse szimbóluma, és ebben a nehéz időszakban nem véletlenül lett ilyen a kutya, aki mosolyt csalt az emberek arcára. Nem Pistacchio az egyetlen, aki ilyen különleges külsővel született: 2020 januárjában Észak-Karolinában egy németjuhász adott életet zöldes-sárgás kölykének, 2019-ben pedig Németországban is hasonló eset történt, ahol egy golden retrievernek született egyedi külsejű kiskutyája.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Mi a baj ezzel a kutyával? 7 négylábú, akinek nem így kellene kinéznie

Mutatunk néhány egészen furcsán viselkedő, illetve kinéző négylábút.

Mi a baj ezzel a kutyával? 7 négylábú, akinek nem így kellene kinéznie

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: cristian_mallocci / Instagram)

Ezt is szeretjük