Többé nem fogsz tudni könnyen letölteni a Youtube-ról: betiltották a népszerű oldalt
Az Amerikai Hanglemezkiadók Egyesülete miatt elérhetetlenné tették a honlapot.

meg-van-lepve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lemezkiadók kezdettől fogva tűzzel-vassal küzdenek az illegális letöltések ellen. Bár a lehetőségek tárháza még így is nagyon széles, a közelmúltban a legnépszerűbb letöltőoldalt állíttatták le, és úgy tűnik, a szélmalomharcot továbbra is folytatni kívánják.

Az Amerikai Hanglemezkiadók Egyesülete (RIAA) hathatós közbenjárásával tette elérhetetlenné a kiadókat negatív piaci helyzetbe hozó YouTube-MP3.org névvel működő oldalt, ami egyszerűsége miatt a legnépszerűbb letöltőoldalak közé tartozott. A jogi vitáról a TorrentFreak számolt be.

Letöltés egy url-lel

A szolgáltatásnak köszönhetően mindössze egyetlen url kellett ahhoz, hogy egy kattintást követően másodpercek alatt, teljesen ingyen az ember birtokába kerüljön a videómegosztón közzétett hanganyag, ez pedig az egyesület szerint hatalmas bevételtől fosztotta meg a kiadókat.

Habár a szerzői jogi védelem alatt álló anyagok sérelme miatt vívott piaci csata ugyan nem most kezdődött el, az utóbbi időben egyre több torrentoldalt korlátoztak vagy betiltottak, így a Pirate Bay-jel vagy épp az Extratorrenttel is komoly harcokat vívtak a kiadók.

A jognak ugyanakkor nagyon nehéz lépést tartania a technológia gyorsaságával: amint egy oldalt megszüntetnek, szinte a semmiből kettő bukkan elő a helyére. A letöltésre tehát továbbra is rengeteg módszer létezik, ráadásul várhatóan az online elérhető filmek és zenék köre is egyre tovább bővül majd.

Ezt is szeretjük