3 oldal, ahol ingyen tölthetsz le zenét legálisan
Nem kell tilosban járnod, ha ingyen akarsz hozzájutni a kedvenc albumodhoz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly megalakult internetes részlege hamarosan rástartol a torrentoldalakra: azt remélik, hogy nyakon tudják majd csípni az illegális letöltőket.

A célzott nyomozás segíthet abban, hogy gátat szabhassanak az utóbbi években tendenciává vált szokásnak, vagyis, hogy a frissen megjelent zenei albumokat vagy filmeket már a premier napján vagy nem sokkal később már le is töltik a szemfüles torrentezők.

Ha jó minőségű mp3-as zeneszámokra vágysz, nem kell feltétlenül a tilosban járnod a letöltéshez, ugyanis már vannak olyak internetes zeneletöltő oldalak, ahol ezt simán megteheted legálisan is.

We7.com

Ahhoz, hogy használhasd az oldalt, első lépésben egy regisztrációs ívet kell kitöltened, majd az aktiválás után következhet a keresés: lehetőséged van arra is, hogy letöltés előtt belehallgass a zeneszámokba, az ingyenesség pedig úgy biztosított, hogy egy néhány másodperces reklámot kell csupán meghallgatnod ahhoz, hogy fizetés nélkül is hozzájuss a számhoz.

Az oldalon böngészve egyébként találsz ismert előadókat és kevésbé ismerteket is, válogathatsz a toplistából, de stílus szerinti keresésre is van lehetőség.

Ha nem a letöltésre hajtasz, csak inkább szimplán zenét hallgatnál a gépnél, azt is megteheted egy online lejátszási lista létrehozásával.

Ugyan előfordul, hogy belefutsz néhány olyan dalba, amelynek a letöltését Magyarországról nem engedélyezik, de a többségük nincs letiltva. A számok egyébként mp3 formátumúak, jó minőségűek, és bármilyen lejátszón hallgathatod őket.

Jamendo.com

Ha nem feltétlenül a legnagyobb nevekre utazol, akkor érdemes kipróbálnod a jamendo.com-ot is: itt anélkül juthatsz hozzá teljesen ingyen minőségi zenékhez, hogy a hallgatás vagy a letöltés előtt bármit rád sóznának plusz hallgatnivalóként. Ahhoz viszont, hogy hozzáférhess a zenekínálathoz, először itt is muszáj regisztrálnod, de ezt követően már rögtön kezdheted is a böngészést. Ha nem feltétlenül akarsz letölteni, itt is van lehetőséged csupán meghallgatni a számokat, létrehozhatsz lejátszási listákat. Rákereshetsz az előadóra, az albumra vagy a számcímre, de barangolhatsz a stíluskategóriákban is aszerint, hogy éppen milyen típusú zenére vadászol. Ha nem elégszel meg egy-egy számmal, akkor akár egész albumokat is megkaparinthatsz az oldalon keresztül.

Letöltés Youtube-ról

Már arra is van lehetőség, hogy a videómegosztókról tölts le mp3 formátumban zenéket tetszés szerint, teljesen ingyen.

Ehhez nyújt segítséget a www.vidtomp3.info oldal, amely a videók alatt lévő zenéket mp3-ba ülteti át, és így teszi lehetővé a letöltést. A támogatott videós oldalak között van például a Youtube, a Google video vagy a Metacafe, így simán begyűjtheted az mp3 lejátszódra vagy a telefonodra a kedvenc zenéidet ezekről az oldalakról is. Persze némi csavarral, ugyanis ehhez szükséged lesz egy programra, ami átkonvertálja a formátumot, ez lesz a www.vidtomp3.info.

Csupán annyi a dolgod, hogy megnyitod a megosztóoldalt, rákeresel arra a zenére, amit majd szeretnél letölteni mp3-as változatban, kimásolod a címsorból az url-t, majd beszúrod a konvertáló oldalon található szövegdobozba. Innen már csak egy kattintás az egész, rá is nyomhatsz a letöltésre, és néhány másodpercen belül megkapod a kész zeneszámot.

Ezt is szeretjük