Ha ilyen Windows van a gépeden, azonnal frissítsd! Biztonsági figyelmeztetést adtak ki egy súlyos hiba miatt

Érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá a hackerek.

GettyImages-1238265445
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sürgősségi biztonsági frissítést adott ki a Microsoft a Windows 10 és Windows 11 képernyőkép-készítő eszközeihez egy súlyos hiba elhárításának érdekében.

Az Acropalypse nevű hiba miatt a hackerek hozzáférhetnek a felhasználók képernyőképein szereplő érzékeny adatokhoz.

Windows biztonsági figyelmeztetés

Az Acropalypse nevű hibát az okozza, hogy a képszerkesztő algoritmusok nem megfelelően távolítják el a kivágott képadatokat, amikor felülírják az eredeti fájlt, írja az Index a BleepingComputer cikke alapján.

A felhasználók joggal várhatnák el, hogy ha készítenek egy képernyőképet, majd abból kivágják az érzékeny, személyes adataikat, akkor a kép mentését követően a kivágott adatok törlődnek. A biztonsági hiba miatt azonban a Google Pixel Markup Tool és a Windows Snipping Tool programok az eredeti fájlban hagyhatnak bizonyos képről kivágott adatokat, derül ki a cikkből.

GettyImages-1400563623
Fotó: d3sign / Getty Images Hungary

A megmaradt adatok pedig felhasználhatók a kivágott képrészek részleges helyreállítására, így fény derülhet olyan érzékeny tartalmakra is, amelyeket a felhasználó nem akart nyilvánosságra hozni. 

A Microsoft által kiadott új frissítés orvosolja az adatvédelmi problémát, ezért ha Windows 10-et vagy Windows 11-et használsz, frissíts minél hamarabb!

Emlékszel a Windows XP legendás háttérképére? Újra a fotósáról beszél a világ

Charles O'Rear már 76 éves, de még mindig aktív.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük