Kevesen ismerik ezt a rejtett Gmail-funkciót: így indíthatsz titkos levelezést

A Google tájékoztatója szerint Gmail-felhasználók milliárdjai férhetnek hozzá a rejtett üzenetek funkcióhoz.

GettyImages-1203670368 (1)
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Gmail-felhasználók közül néhányan már talán ismerhetik a levelezési rendszer azon funkcióját, mely lehetővé teszi számukra, hogy érzékeny információkat biztonságosabban küldjenek el.

A Google "bizalmas üzenetek" funkciója könnyen használható, csak meg kell találni a megfelelő szimbólumot az e-mail írása előtt.

A Gmail-levelek titkosítása

- A Gmail bizalmas módjával olyan üzeneteket és melléleteket lehet elküldeni, amik érzékeny információkat tartalmaznak. Aki ezt a funkciót használja, beállíthatja az üzenetek lejárati dátumát, és bármikor visszavonhatja a hozzáférést is hozzájuk. Ezenkívül letiltja a továbbítást, a másolást, a nyomtatást és a letöltést is - áll a Google Support oldalán.

GettyImages-881495668

A bizalmas üzeneteket fel lehet ismerni, mert megkülönböztető jelzés van rajtuk, hiszen ezek csak addig láthatóak a Gmail-fiókban, amíg a feladó meg nem szünteti a hozzáférést, vagy amíg lejár az üzenet. Előfordulhat az is, hogy jelszót kell megadni ahhoz, hogy egyáltalán el lehessen olvasni a levelet, ezt is a feladó határozza meg.

Ehhez a funkcióhoz kattints a "Levélírás" gombra, majd ahogy felugrik a levélíráshoz használatos ablak, annak a lenti menüsorában, a jobb oldalán látható egy zárra hasonlító ikon, amin egy pici óra van. Ha felé viszed a kurzort, ki is írja, hogy "bizalmas mód be- és kikapcsolása". Kattints rá, válaszd ki a lejárati dátumot, és állíts be hozzá biztonsági kódot, ha szeretnél. Ezután nyomj a "Mentés" gombra, és írd meg a levelet a szokásos módon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Akik nem látják a szimbólumot, azoknak valószínűleg a munkahelyükön vagy az iskolájukban a rendszergazdának kell engedélyeznie. Tény, hogy megakadályozza, hogy a címzettek megosszák az e-mailt, de ettől függetlenül a Google felhívta arra a figyelmet, hogy egy cseppet sem gátolja meg őket abban, hogy esetleg képernyőképet készítsenek a levélről vagy a mellékletről, esetleg konkrét fényképezőgéppel lefotózzák azt.

Ez is érdekes: végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod

A Google figyelmeztetést tett közzé, melyben egy súlyos és visszavonhatatlan hibára hívják fel a figyelmet a Gmail-fiókkal kapcsolatban.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük