Ha el kellene döntened, hogy mosógéped vagy interneted legyen, mit választanál?
A magyar Wi-Fi-felhasználók számára épp olyan fontos az internetelérés, mint az, hogy mosógép legyen a lakásban.

wifi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Wi-Fi szerves része az életünknek, ma már teljesen elképzelhetetlenek nélküle a mindennapok. A UPC több ezer internetező megkérdezésével készült felmérésében nemcsak a saját előfizetőik, hanem más szolgáltatók ügyfelei is elmondták a véleményüket. A cél az volt, hogy kicsit többet tudjunk meg arról, a hazai internetezőknek mit jelent a Wi-Fi és az internet, mennyire fontos szerepet tölt be a Wi-Fi az életükben, mit tudnak a működéséről és az ehhez szükséges eszközökről, vagy, hogy mennyire tudatosan és milyen szempontok alapján választanak internet-előfizetést.

A kutatás első, legalapvetőbb kérdései között szerepelt, hogy melyek azok a dolgok, amelyeknek megléte életbevágóan fontos az otthonunkban. Az természetesen nem meglepő, hogy a megkérdezettek 80%-a a fűtést tartja a legnélkülözhetetlenebbnek, ami nélkül pár órát sem bírnának ki. Az már annál inkább, hogy a Wi-Fit - mely a felhasználóknál az internet szinonimájának bizonyult - majdnem kétszer annyian mondták életbevágóan lényegesnek, mint a tévét, és majdnem ugyanannyian, mint a mosógépet.

A felmérésből kiderült, hogy az internet-előfizetés kiválasztásánál a negyedik legfontosabb szempont a csomaghoz járó Wi-Fi-router, valamint annak minősége, ahogy az is, hogy már a 65 éven felüli internet-felhasználók körében is a Wi-Fis netkapcsolat a leggyakoribb. Megfigyelhető, hogy az otthoni netezés során is egyre fontosabb az ingatlanokon belüli mobilitás és a mobil eszközök használata - minek köszönhetően jelentősen felértékelődött Wi-Fi szerepe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyértelművé vált az is, hogy, bár a felhasználók egyre tudatosabban és rendszeresebben mérik a Wi-Fi sebességét, arról, hogy ezt milyen mértékben befolyásolja a router helyzete, vagy mi zavarhatja a jelet, már jóval kevesebbet tudnak. A válaszok alapján a Wi-Fi-használók nagyon fontosnak tartják a hálózati biztonságot, de ezen a területen még bőven fejlődni kell, hiszen a válaszadók jelentős része még mindig a szolgáltató által megadott jelszót használja, és a korhatáros tartalmak szűrésében sem alakult ki sokaknál a tudatosság. A teljes kutatási eredmény ezen a linken érhető el.

Vigyázz, kitől kérsz segítséget az interneten!

James Fridman elképesztően profi képszerkesztő, aki tehetségét mások képeinek javítására használja, aki sportot űz abból, hogy amit csak lehet, félreért, és teljesíti ugyan internetes megrendelői kérését, de totálisan kiforgatva.

Ezt is szeretjük