Te mire használod a telefonodat? Ezeket az alkalmazásokat töltik le a legtöbben

A közösségi média, a kommunikáció és a navigáció a legkedveltebb mobilalkalmazások.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az okostelefonokat használók között a közösségi média, a kommunikációs és a navigációs alkalmazások a legkedveltebbek - áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb kutatásában. Az eNET 2017 decemberi online kutatása szerint okostelefont a felnőtt magyar internetezők 85%-a, azaz körülbelül 4,7 millióan használnak. Körükben a mobilinternet használata is dinamikusan terjed: több mint 3,7 millióan szoktak készülékükön mobilnet-szolgáltatást használni.

A legfrissebb adatok szerint az okostelefon-használók 90%-a használ közösségi média alkalmazásokat, 81%-a kommunikációs, chat appokat, illetve 71% navigációs szolgáltatást. A kutatás szerint 2015 októbere-novembere óta a legnagyobb arányban a közösségimédia-oldalak okostelefonos látogatása nőtt, 33 százalékponttal, ezt követik a kommunikációs alkalmazások 21 százalékponttal.

Hasítanak a közösségi alkalmazások

A navigációs appok használati aránya érdemben nem változott 2015 óta. Az okostelefont használók háromnegyede napi rendszerességgel használja a közösségi médiát, ezen belül 8%-uk óránként, 54%-uk naponta többször, 13%-uk pedig naponta egyszer. A közösségi oldalakon a legkedveltebb tevékenységek sorrendben a hírolvasás - 66% -, a chatelés - 60% -, a lájkolás - 59% -, a képek posztolása - 37% - és a kommentek írása - 33%.

A közösségi alkalmazások közül a Facebook utolérhetetlen: az okostelefonnal rendelkezők 86%-a használja - 71%-a legalább naponta egyszer -, míg a Twittert 22%, a LinkedInt 16%. A fotómegosztás tekintetében az Instagram vezet, a használati aránya 34%-os, a Pinteresté 25%-os, a Snapchaté 13%-os. A felmérés szerint az online üzenetküldő alkalmazások teljesen háttérbe szorították az sms-eket: tízből hét chat appokat - is - használó inkább online küld üzenetet sms helyett.

A válaszadók leginkább barátokkal és családtagokkal szoktak csetelni, de 41%-uk a kollégákkal is így kommunikál. A mostanában megjelenő korlátlan és - egyes alkalmazásokra vonatkozóan - tematikus korlátlan mobilnetcsomagok a közösségi, a chat, a videotelefon és a navigációs appok még nagyobb fokú kihasználását teszik lehetővé, emellett fontos szerepük lehet a mobilinternet-használat további terjedésének elősegítésében is - írták.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük