Fotók! Ők már biztos, hogy kivonulnak a parlamentből
Elegük lett az Orbán-kormányból?
Több fideszes és MSZP-s is visszavonul az országos politikától.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté október 7-én, hétfőn jelentette be, hogy egy időre visszavonul az országos politikától. Rajta kívül visszavonul még többek között Pokorni Zoltán és Láng Zsolt, II. kerületi polgármester is.

Az Országgyűlésről szóló törvényt tavaly áprilisában fogadták el, ami nagyon szigorú összeférhetetlenségi szabályokat határozott meg. Eszerint a képviselők nem tölthetnek be polgármesteri posztot, emiatt több politikusnak is választani kell a két út között. Kocsis Mátén kívül például Debrecen polgármesterének, Kósa Lajosnak vagy a budapesti V. kerület polgármesterének, Rogán Antalnak, akik még ősszel eldöntik, merre tovább.

A szocialisták is hétvégén véglegesítik a választási listájukat. Előreláthatóan a frakció egyharmada lecserélődik majd. A lista ötödét nőknek, ötödét pedig 35 éven aluli politikusoknak kell elfoglalniuk. A végső döntést várhatóan az október végi MSZP-kongresszuson mondják majd ki.

Politikusok a bulvárhírekben

A választások közeledtével a magyar politikusok is rájöttek, hogy az emberekhez vezető legegyszerűbb és legolcsóbb utat a közösségi oldalak jelentik. Itt aztán lehet véleményt nyilvánítani, képeket vagy videókat megosztani, a lényeg, hogy lehessen róla beszélni.

Ezt is szeretjük