Így készíthetsz 15 perc alatt könnyű nyári vacsorát
Akár az egész baráti társaságodnak
Nem mindegy mivel és hogyan várod a vendégeidet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron több időnk jut a családra és a barátokra, mint az év közbeni rohanás kellős közepén.

Használd ki te is a nyarat a közeli és távolabbi rokonok, barátok vendégül látására, hogy vidámsággal telítődjenek meg a hétvégi esték.

Előkészületek a kerti partik szezonjára

Végre 30 fok körül van a hőmérséklet, este is kellemesen langyos a levegő, és itt az ideje, hogy áthívjuk a barátokat a kertünkbe, vagy a teraszunkra, hogy kicsit megpihenjünk, lazítsunk és jókat beszélgessünk.

A harapnivalókat gyorsan összedobhatod, ilyenkor nem kell annyit sürögni-forogni a konyhában, mint egy karácsonyi vendégség előtt. A helyi piacon vásárolj friss gyümölcsöket, zöldségeket, házi sajtokat, finom pékárukat. Szeleteld fel őket és rakd ki őket szép, nagy tálakra, tálcákra, ahonnan mindenki kedvére csipegethet belőlük.

Ha szeretitek a mártogatós dolgokat, akkor már csak két-három friss ízű szószt kell összekeverned. Ha pedig komoly húsimádók is vannak a vendégeid között, akkor vékonyra szeletelt pármai sonkával kedveskedhetsz nekik, vagy ha van vállalkozó szellemű férfiember a láthatáron, akkor a grillt is begyújthatjátok. Utóbbi esetben nem árt, ha a húst a parti előtt egy-két nappal bepácolod, hogy finom, ízes és omlósak legyenek a szeletek.

Hűsítő italok nyárestékre

A könnyű boroknál nincs nemesebb ital, amit ilyen alkalmakkor fogyaszthatsz. A borkorcsolyaként tálalt gyümölcsök, sajtok, zöldségek, bagettek mellé is ez passzol a legjobban. A magyar borok között rengeteg kiváló pincészetet találsz, akár a fehéret, rozét vagy vöröset részesítitek előnyben.

Ha szeretnél többet tudni a borokról, vagy kíváncsi vagy melyek az idei év legjobb borai, akkor látogass el a VinAgora Borgálára, ahol megkóstolhatod és te is pontozhatod a versenyre benevezett hazai és külföldi borokat.

VinAgora:
2014. június 28. 13-20 óráig a Boscolo Konferencia Központban
(Budapest, Erzsébet krt. 9-11. Bejárat: Osvát utca felől)

A nagy melegben pedig csak fel kell engedned egy kis szódával és már kész is a hűsítő fröccs. A különböző fröccsöknek – kisfröccs, nagyfröccs, viceházmester, hosszúlépés – amúgy is nagy divatja van, barátaid pedig hálásak lesznek neked a frissítőkért.

Ezt is szeretjük