Minden idők 5 legromantikusabb dala, amire imádtunk lassúzni

Mi ezeket szerettük kamaszként

Nosztalgiázz velünk!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van egy dala, amely meghatározó volt az élete bizonyos szakaszában. Ez az időszak pedig általában a tinédzserkor, amikor még - olykor esetlenül - tanultuk a szerelmet, kedvenc háttérzenénkre botladozva.

Összegyűjtöttük a mi legkedvesebb dalainkat - ezekkel a húszasok, harmincasok és negyvenesek is velünk nosztalgiázhatnak.

A számok mindenkire ható varázsát bizonyítja, hogy a szerkesztőség közel egykorú tagjai sokszor ugyanazt a nótát emlegették.

Richard Sanderson - Reality

Amikor felmerült a kérdés, hogy mik voltak kamaszkorunk kedvenc dalai, ketten is a Házibuli című film zenéjét vágták rá elsőre. Rácz Brigi is imádta, Pákozdi Gabi pedig így nosztalgiázott:

- Hát valamiért rögtön ez ugrott be. Meg hogy akkor - alsós koromban - milyen viccesen lassúztunk, karnyújtásnyira egymástól, egyet jobbra, egyet balra.

Hallasd meg te is a dalokat a nosztalgiázó sorok alatt!

Guns’n’Roses - November Rain

Szintén többek kedvence volt a szerkesztőségből a Guns’n’Roses November Rain című dala - említette Pákozdi Gabi és Fehér Ági is, Horváth Eszti pedig remekül összefoglalta, hogy miért imádtuk.
- Az iskolai bulik elengedhetetlen dala volt, melyre táncolva 12-18 éves korunk között egészen sokszor éreztük szerelmesnek magunk. Egyetlen baj volt csupán a November Rainnel, mégpedig, hogy a hetedik perc magasságában elhalkul, majd felpörög a ritmus. Ilyenkor lehetett választani, hogy a hátralévő két percben megpróbáljuk tekergőzősre venni a figurát, vagy álldogálunk a táncparkett közepén, és zavartan nézünk egymás szemébe.

Sarah McLachlan - Angel

A Házibuli után egy másik filmzene is szóba került: Pálfi Krisztának táncolós élménye is kapcsolódik Sarah McLachlan szívszorongató dalához.
- Szép emlékek vannak erről és egy fiúról, akivel erre táncoltunk először. Na, meg ugye ez az Angyalok városának a zenéje is.

Sister Hazel - Your Winter

Folytatódik a filmzenék sora: a Your Winter a kilencvenes évek végének egyik legendás romantikus filmjének, a 10 dolog, amit utálok benned című mozinak a betétdala, és Marton Adri kamaszkorának meghatározó száma.
- Mi ugyan nem lassúztunk erre a számra, pedig nagyon szerettünk volna. Egy gyerekkori barátnőmmel éjszakákon keresztül hallgattuk végtelenítve a dalt, és közben arról szólt a pizsamaparti, hogy a plátói szerelmeinkről társalogtunk - akik persze akkor még észre sem vettek minket. Akkor szó szerint fájt ez a szám, de most nagyon jó szívvel gondolok rá vissza, amikor eszembe jut.

Five - Until The Time Is Through

Mások is rongyosra hallgatták a kedvenc számukat. Kovács Gabinak például a Five egyik dalához fűződnek emlékei.
- Tiniéveim elején nagy Five-rajongó voltam, és ez volt az egyik kedvenc dalom tőlük. Emlékszem, akár öröm, akár bánat ért szívügyekben, százezerszer is visszatekertem a walkmanben a kazettát - meghallgattam újra és újra.

Ráadás

A téma feldobása után elszabadultak az emlékek, és sokaknak több dal is beugrott. Pákozdi Gabi például megemlítette a Karatekölyök című film zenéjét, Peter Ceterától a The Glory of Love-ot, és eszébe jutott Bryan Adams (Everything I Do) I Do It For You című száma is, ami a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című moziból is ismerős lehet.

Horváth Esztinél Bon Jovitól az Always is emlékeket ébreszt, Violetta pedig mai napig szereti a U2-számokat. Pálfi Kriszta szerint a R.E.M. Everybody Hurts című dalára is lassúzott mindenki, Kovács Gabi pedig úgy gondolja, Robbie Williamstől a She's The One is szép volt.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Emellett a Simply Redtől a Stars című nótát és a Backstreet Boys két dalát is emlegette: a Quit Playing Games és az I Want It That Way volt számára kedves. A kilencvenes évek kedvenc fiúbandájától Pákozdi Gabinak is van nosztalgikus dala: ő a Show Me The Meaning Of Being Lonelyra emlékszik szívesen.

Ezt is szeretjük