Minden idők 5 legromantikusabb dala, amire imádtunk lassúzni

Mi ezeket szerettük kamaszként

Nosztalgiázz velünk!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van egy dala, amely meghatározó volt az élete bizonyos szakaszában. Ez az időszak pedig általában a tinédzserkor, amikor még - olykor esetlenül - tanultuk a szerelmet, kedvenc háttérzenénkre botladozva.

Összegyűjtöttük a mi legkedvesebb dalainkat - ezekkel a húszasok, harmincasok és negyvenesek is velünk nosztalgiázhatnak.

A számok mindenkire ható varázsát bizonyítja, hogy a szerkesztőség közel egykorú tagjai sokszor ugyanazt a nótát emlegették.

Richard Sanderson - Reality

Amikor felmerült a kérdés, hogy mik voltak kamaszkorunk kedvenc dalai, ketten is a Házibuli című film zenéjét vágták rá elsőre. Rácz Brigi is imádta, Pákozdi Gabi pedig így nosztalgiázott:

- Hát valamiért rögtön ez ugrott be. Meg hogy akkor - alsós koromban - milyen viccesen lassúztunk, karnyújtásnyira egymástól, egyet jobbra, egyet balra.

Hallasd meg te is a dalokat a nosztalgiázó sorok alatt!

Guns’n’Roses - November Rain

Szintén többek kedvence volt a szerkesztőségből a Guns’n’Roses November Rain című dala - említette Pákozdi Gabi és Fehér Ági is, Horváth Eszti pedig remekül összefoglalta, hogy miért imádtuk.
- Az iskolai bulik elengedhetetlen dala volt, melyre táncolva 12-18 éves korunk között egészen sokszor éreztük szerelmesnek magunk. Egyetlen baj volt csupán a November Rainnel, mégpedig, hogy a hetedik perc magasságában elhalkul, majd felpörög a ritmus. Ilyenkor lehetett választani, hogy a hátralévő két percben megpróbáljuk tekergőzősre venni a figurát, vagy álldogálunk a táncparkett közepén, és zavartan nézünk egymás szemébe.

Sarah McLachlan - Angel

A Házibuli után egy másik filmzene is szóba került: Pálfi Krisztának táncolós élménye is kapcsolódik Sarah McLachlan szívszorongató dalához.
- Szép emlékek vannak erről és egy fiúról, akivel erre táncoltunk először. Na, meg ugye ez az Angyalok városának a zenéje is.

Sister Hazel - Your Winter

Folytatódik a filmzenék sora: a Your Winter a kilencvenes évek végének egyik legendás romantikus filmjének, a 10 dolog, amit utálok benned című mozinak a betétdala, és Marton Adri kamaszkorának meghatározó száma.
- Mi ugyan nem lassúztunk erre a számra, pedig nagyon szerettünk volna. Egy gyerekkori barátnőmmel éjszakákon keresztül hallgattuk végtelenítve a dalt, és közben arról szólt a pizsamaparti, hogy a plátói szerelmeinkről társalogtunk - akik persze akkor még észre sem vettek minket. Akkor szó szerint fájt ez a szám, de most nagyon jó szívvel gondolok rá vissza, amikor eszembe jut.

Five - Until The Time Is Through

Mások is rongyosra hallgatták a kedvenc számukat. Kovács Gabinak például a Five egyik dalához fűződnek emlékei.
- Tiniéveim elején nagy Five-rajongó voltam, és ez volt az egyik kedvenc dalom tőlük. Emlékszem, akár öröm, akár bánat ért szívügyekben, százezerszer is visszatekertem a walkmanben a kazettát - meghallgattam újra és újra.

Ráadás

A téma feldobása után elszabadultak az emlékek, és sokaknak több dal is beugrott. Pákozdi Gabi például megemlítette a Karatekölyök című film zenéjét, Peter Ceterától a The Glory of Love-ot, és eszébe jutott Bryan Adams (Everything I Do) I Do It For You című száma is, ami a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című moziból is ismerős lehet.

Horváth Esztinél Bon Jovitól az Always is emlékeket ébreszt, Violetta pedig mai napig szereti a U2-számokat. Pálfi Kriszta szerint a R.E.M. Everybody Hurts című dalára is lassúzott mindenki, Kovács Gabi pedig úgy gondolja, Robbie Williamstől a She's The One is szép volt.

Emellett a Simply Redtől a Stars című nótát és a Backstreet Boys két dalát is emlegette: a Quit Playing Games és az I Want It That Way volt számára kedves. A kilencvenes évek kedvenc fiúbandájától Pákozdi Gabinak is van nosztalgikus dala: ő a Show Me The Meaning Of Being Lonelyra emlékszik szívesen.

Ezt is szeretjük