Állandóan négylevelű lóheréket talál ez a férfi, pedig nem is keresi őket: a világ legszerencsésebb emberének tartják

Bármennyire is hihetetlen, a férfi alig tesz erőfeszítést annak érdekében, hogy négy- vagy annál is többlevelű lóherére bukkanjon, mégis elképesztő a gyűjteménye.

GettyImages-184359302
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Julio, a harmincéves svájci tanár egészen lenyűgöző gyűjtemény tulajdonosa, négy-, öt-, hat-, sőt még hétlevelű lóheréket is talált, és a kollekciójának köszönhetően elnyerte a világ legszerencsésebb embere címet.

A négylevelű lóherék számos kultúrában a szerencse szimbólumaként ismertek. Ha valóban eszerint mérnénk a szerencsét, akkor a svájci gyűjtőt bizony élete végéig elkerülné a balszerencse.

A világ legszerencsésebb férfija

Julio kilencéves korában kezdte egy gyűjteni a lóheréket, és most már annyira felduzzadt a herbáriuma, hogy összesen 3 ezer 467 darab négy-, öt-, hat- és hétlevelű lóhere büszke tulajdonosa. A legelső négylevelűt még nagyapjával együtt szedte, és hiába gyarapodott azóta jelentősen gyűjteménye, ezt a legelsőt sosem feledi.

25-30 éves korában mélypontra került, elvesztette a munkáját, és ideje nagy részét különböző parkokban mászkálva töltötte. Ebben az időben voltak napok, amikor ötven vagy száz négylevelű lóherét is talált, állítása szerint a személyes rekordja egy nap kétszáz volt. Julio azt nyilatkozta, hogy egy a tízezerhez az esély arra, hogy négylevelű lóherét találjon valaki, és egy a százezerhez, hogy ötlevelűre bukkan, a hatlevelűre pedig egy a kétmillióhoz az esély. Olyan kevesen találtak eddig hétlevelűt, hogy arra még nem is készült statisztika.

- Jelenleg három hétlevelű lóherém van - mondta Julio. - Nagyon ritka, tudomásom szerint 2019-ben történt a legutolsó ilyen eset Angliában, amikor egy kilencéves fiú bukkant a növényre. 

Annak ellenére, hogy a legtöbben azt hiszik, Julio a legtöbb szabad idejét a szerencsehozó lóherék keresésével tölti, valójában ez közel sincs így. Elmondása szerint sosem fektetett túl sok energiát abba, hogy találjon egyet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Valójában, hogyha jártában-keltében néhány perc alatt nem talál egyet, akkor nem is folytatja tovább a keresést. A férfi mindössze nagyon szeret sétálni, és amikor meglát egy lóherekupacot, akkor néhány percet arra szán, hogy átnézze, hátha akad egy-két különlegesebb darab köztük, 100-ból 95-ször siker koronázza próbálkozását. 

Számára ez az időtöltés kicsit kiszakítja a hétköznapok világából, ilyenkor egy kicsit csak saját magával és a szívének kedves elfoglaltsággal foglalkozik. 

Így mentett meg 4 pénzérme egy életet

Vannak olyan szerencsés véletlenek az életben, amiknél tényleg nem sokon múlott, hogy bekövetkezzen a katasztrófa.

Így mentett meg 4 pénzérme egy életet - Ezeknek az embereknek hajszálon múlott a sorsa

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük