Gyönyörű a bolygó legcsendesebb helye - Mintha megszűnt volna a külvilág

Ennél nyugodtabb helyet ritkán látni, hiszen nemcsak végtelen a csend, hanem a táj is gyönyörű.

csendes-kráter4
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mindennapos rohanás és stressz hatására egyre jobban felértékelődik a csend és nyugalom, hiszen egy kis lelassulásra mindenkinek szüksége van. Ilyen esetben mindenkinél más válik be: vannak, akik sétálnak egy nagyot az erdőben, vagy kiülnek a kertbe, de egyik sem ér fel a világ legcsendesebb helyével, ahol még a lélegzetvétel is szinte zajnak számít.

A Hawaiihoz tartozó Maui szigetén található a Haleakalā-kráter, amit nem véletlenül neveznek a föld legcsendesebb pontjának: nagyjából 10 decibeles az átlaghangerő, ami a légzésével egyezik meg.

Gyönyörű hely a világ legcsendesebb pontja

A 3055 méteres magasságban található vulkán krátere az egyik leghatalmasabb a világon, átmérője tizenkét kilométer, de nem ez az egyetlen különlegessége. A növények hiányának és a magasságnak köszönhetően itt már nincsenek énekesmadarak, és a szél zúgását is alig hallani, a civilizációtól is nagyon távol esik, ezért elképesztően csendes vidék. Nem mellesleg páratlan szépségű látványt nyújt, ahogy a nap előbújik a környező hegyek mögül, így olykor túrázók keresik fel. Viszont a környékbeliek tőlük is azt kérik, hogy a lehető legkevesebb zajjal fedezzék fel a Nap házának is nevezett természeti csodát, hogy megmaradjon a varázsa.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük