Falakat bontott, és tetőket tépett le a viharos szél az országban: fotókon a pusztítás

A napokban tomboló viharos szélnek sajnos halálos áldozata is van.

szel-1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A viharos széllökések miatt csak szerdán több mint ezer esethez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb beavatkozásra Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy és Zala megyében volt szükség. A katasztrófavédelem közleménye szerint a keddi naphoz hasonlóan főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítása, valamint megrongálódott tetőszerkezetek és leszakadt vezetékek helyreállítása adott munkát a tűzoltóegységeknek.

A Veszprém megyei Nemesvita határában meghalt egy ember, amikor egy fa rádőlt autójára, a kora délutáni óráktól kezdve pedig öt megye nyolcvannégy településén, csaknem huszonnyolcezer fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás oszloptörés és vezetékszakadás miatt.

Képeken a viharos szél okozta károk

Pest megyében húsz alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A legtöbbször kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett eltávolítaniuk, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt vagy más veszélyes helyzetet. A fővárosban huszonkétszer hívták a tűzoltókat, ott több épület tetőszerkezetét megtépte az erős szél, emiatt téglák hullottak a járdákra. Nézd meg képeken, milyen károkat okozott az elmúlt néhány nap szeles időjárása!

Ezt is szeretjük