3 népszerű szépségtipp, ami valójában egészségtelen lehet
Nem mindig szabad kipróbálni az ismerősök jól bevált szépségápolási tippjeit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van legalább egy olyan jól bevált, szájhagyomány útján terjedő szépségtippje, ami a legtöbbek szerint bombabiztos trükk.

De vajon tényleg lehet feltétel nélkül hinni ezeknek a praktikáknak? Összegyűjtöttünk három olyan módszert, ami valójában tévhit, és többet ártasz vele, mint amennyit használsz.

Házi fogfehérítés

Mindenki szeretne ragyogó fehér fogakat és gyönyörű mosolyt, de a fogfehérítő kezelés drága, ezért sokan otthoni módszerekhez folyamodnak. Van néhány tényleg hasznos természetes szer, amely jó erre a célra, de sokan esküsznek egy olyan dologra, ami valójában káros: ez a szódabikarbónás fogmosás.

A szódabikarbóna, mivel maró hatású anyag, valóban fehérít, de maradandó károsodásokat is okoz. Elvékonyítja a fogzománcot, melynek következtében a fogak érzékenyebbek és sérülékenyebbek lesznek, mint előtte.

Ha a műveletet fél évben egyszer végzed el, nem ártasz vele, de ha heti vagy napi szódabikarbónás fogmosásra adod a fejed, hamar búcsút mondhatsz a fogsorodnak.

További tanácsok szerint még citromlét is keverni kell a szódabikarbónához a tökéletes eredményért - ezt az instrukciót még véletlenül se tartsd be, mert csak fokozod az egyébként sem csekély maró hatást.

Hajkárosítók

Tudod, melyik szépségápolási eljárás roncsolja legjobban a hajadat? Szakértőnk elmondja, mire kell figyelned a frizurakészítéskor.

Pattanások ellen

Ha neked is meggyűlik a bajod a pattanásokkal, és nemcsak az arcodon, de a válladon, hátadon és más testrészeken is feltűntek, valószínűleg már megkaptad azt a tanácsot, hogy menj el szoláriumba a leszárításuk érdekében.

Tény, hogy a cél szempontjából nem haszontalan ez az eljárás, mert a szoli valóban enyhítheti a problémát, ám számos káros következmény is társulhat a dologhoz. Igaz, hogy a meglévő pattanásokat és mitesszereket leszáríthatja a szolárium, de hozzájárul továbbiak kialakulásához.

Arról nem beszélve, hogy a mérték, ami az akné eltüntetéséhez szükséges, már erősen bőröregítő hatású, valamint a bőrrák kialakulásának kockázatát is jelentősen növeli. Próbáld inkább házilag megoldani a problémát, vagy kozmetikust, bőrgyógyászt kérj meg a kezelésére.

Körmök zsírtalanítása

Tény, hogy a körmökön jobban megtapad a lakk, és az eredmény is tartósabb lesz, ha a felvitelkor zsírtalan a felületük. Elterjedt javaslat, hogy a zsírtalanításra acetonos körömlakkot kell használni.

Ez azonban kiszárítja a körmöt és a mellette lévő bőrt, ami fájdalmas kirepedezéshez és sebesedéshez vezet. Bőven elég, ha lakkozás előtt szappannal és meleg vízzel megmosod a kezed, átdörzsölve a körmöket is, és alaposan megtörölközöl egy puha törölközővel.

Ezt is szeretjük