Festékhengerrel támadták meg az aktivistát
Van, akinek elvette az eszét a kampány
Botrányok a választás előtt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Holnap reggeltől választ az ország, a pártok mindenféle eszközzel szeretnék meggyőzni a szavazókat, hogy rájuk szavazzanak. Munkájukat önkéntesek segítik, akik nem mindig bánnak kesztyűs kézzel egymással, de van, hogy a pártaktivistákat bántalmazzák.

Az elmúlt egy hónapban több aktivistát, önkéntest, valamint képviselőt inzultáltak az utcán. Az esetek nyomán súlyos sérülés nem történt.

Bántalmazás Csepelen

A legutóbbi eset április 2-án, szerdán történt Csepelen, amikor egy középkorú férfi fojtogatott és leütött egy fideszes önkéntest. Az aktivista éppen Orbán Viktor levelét szerette volna bedobni a postaládákba, amikor az 55 éves T. Károly József először hátulról elkapta a torkát, majd leütötte. Az elkövetőt a rendőrség elfogta, a körülmények tisztázása folyamatban van. Az MSZP csepeli önkormányzatának képviselője, Takács Krisztián elmondta, hogy nekik nincs ilyen nevű aktivistájuk, és szeretnének teljesen elhatárolódni az esettől.

Egy PM-aktivistát is elkaptak

Szintén április 2-án, szerdán este bántalmazás érte az egyik PM-es aktivistát Érden. Az eset este negyed tíz körül történt, miután az aktivisták észrevettek két fekete ruhás embert, akik vörös festékkel festették le a kormányváltók plakátjait. Ezek után a két fél szóváltásba keveredett, majd a két rongáló egyike a 20 éves aktivista lányra támadt egy bottal és festőhengerrel. A történtek után az összefogás PM-es jelöltje és kampányfőnöke feljelentést tesz.

Egy szintén ellenzéki, MSZP-s aktivistára is késsel támadt rá egy férfi március 29-én reggel Zuglóban. A késsel hadonászó férfit sikerült elkapni, majd a rendőrség elvezette a helyszínről az elkövetőt.

Fidelitas-aktivistát is vertek nemrég

Az eset még március 24-én történt, amikor a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén megrugdosták a Fidelitas egy aktivistáját. A kampányeseményen részt vevő feleket a rendőrség szétválasztotta, majd a Fidelitas feljelentést tett az esetet követően. A Fidesz helyi elnöke, Jászai Menyhért elmondása alapján egy idős férfi bántalmazta az éppen lufit osztogató önkéntest, majd felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy kérjen bocsánatot, hiszen ő hergelte fel a hallgatóságát.

A Demokratikus Koalíció szerint semmilyen fizikai bántalmazást nem tapasztaltak az eseményen, és valószínűleg csak a Fidesz provokációjáról van szó. Gyurcsány Ferenc aznap mobilos alkalmazásában a következőt írta: "Nem ütünk és nem rúgunk senkit. Sem asszonyt, sem politikai ellenfelet. Semmilyen indokkal. A gyenge üt. Mi meg erősek vagyunk."

A sorban nem ez az utolsó bántalmazás, ugyanis még szintén márciusban a Fidesz országgyűlési képviselője, Menczer Erzsébet megütötte a Demokratikus Koalíció egyik aktivistáját Óbudán. Emiatt a politikusnőt garázdaságért és könnyű testi sértésért feljelentette a DK. A Fidesz és a DK standja elég közel volt egymáshoz. Az egyik DK-s önkéntes egy plakátot akart kiragasztani, amikor Menczer Erzsébettel szóváltásba keveredett, aki megütötte az aktivistát, majd kihívta a rendőrséget, de mire azok kiértek, a politikusnő elhagyta a helyszínt.

Képek és mobilképek forrása: Plakát:MTI/Molnár Edvárd; Bajnai Gordon: MTI/Czeglédi Zsolt; Plakátok: MTI/Mohai Balázs.

Ezt is szeretjük