A Fidesz 10 pontos választási programja

Iparosítás és teljes foglalkoztatás

Bő két héttel a választások előtt éppen itt volt már az ideje.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A választások előtt kicsit több mint két héttel a Fidesz is kapcsolt, hogy hiába magabiztosak, és nem kérdés számukra, hogy újra nyerni fognak, azért kellene valami választási program(szerűség) is.

Bizonyára nem túl hosszas tanakodás után a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor március 19-én, szerdán kihirdette a párt programját a következő parlamenti ciklusra.

Orbán-program egy szóban

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó elnevezésű gazdaságpolitikai fórumán beszélt a Fidesz választási programjáról, amit lényegében egyetlen szóban foglalt össze: folytatjuk.
- Nem új programot szeretnének bemutatni, hanem azt, hogy érdemes folytatni - mondta el a kormányfő.

Ehhez képest elég sokan gondolkoztak rajta. Egy kicsit bővebben: a cél a hazai források növelése az államadósság finanszírozásában, a bankszektor tulajdonviszonyainak megváltoztatása, a munkát terhelő adók további csökkentése, a járulékcsökkentés, valamint a minél olcsóbb energia és a teljes foglalkoztatás. A miniszterelnök tíz pontban foglalta össze a Fidesz következő négy évre vonatkozó terveit.

A Fidesz-program 10 pontban

Orbán Viktor szerint a kormány most jár a munkája felénél, ezért a további négy év céljait tíz pontban foglalta össze, melyek a következők:

  • Az államadósság finanszírozásába nagyobb arányban kell hazai forrásokat bevonni.
  • Iparosítás szempontjából szeretnék a németeket és a cseheket is megelőzni.
  • Nemzetközi kapcsolatok, főleg a Törökországgal és Indiával való kapcsolat építése.
  • Meg kell változtatni a bankszektor tulajdonviszonyait, amit Orbán úgy képzel el, hogy 50%-ra felhozzák a magyar tulajdonosi arányt.

Orbán "Spontán" Viktor 7 emlékezetes országjáró képe

Nézegess képeket!

Elolvasom
  • A birtokszerkezet megváltoztatása.
  • Innovációs központok létrehozása.
  • A munkát terhelő adók további csökkentése
  • A magyar gazdaságot demográfiai gondolkodás alapjaira helyezné, mert a magyar társadalom nem tudja magát fenntartani.
  • Olcsóbbá kell tenni az energiát egy olyan szolgáltatás keretein belül, ami nem állít elő profitot.
  • Utolsó célként pedig a teljes foglalkoztatást említette Orbán Viktor, amivel kapcsolatban megjegyezte, hogy a közmunka arra jó, hogy megerősítse a munkanélküli emberekben, hogy igenis szükség van rájuk.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Államadósság és keleti nyitás

Orbán ezek után az államadósságról beszélt és arról, hogy a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály a héten vett fel 3 milliárd dollárnyi hitelt, ami év közben emeli meg az államadósságot. A miniszter azért vette fel az összeget, hogy az év közbeni lejáratokat visszafizessék. A sikeres gazdaságpolitikát építeni pedig csak politikai stabilitással lehet.

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, hogy nem csupán egy irányba kell nyitni, ezért fontos a keleti nyitás politikája. A nukleáris együttműködési megállapodással kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarország és Oroszország között 60 éve van erről egy szerződés, amit szeretnének folytatni.

Képek forrása: Facebook/Fidesz.

Ezt is szeretjük