Eddig tart a vénasszonyok nyara idén: nem lesz sokáig élvezhető a meleg
Ma kezdődik a vénasszonyok nyara, a finom, meleg időjárást csak rövid ideig lehet élvezni.

GettyImages-457514727
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mai napon, 10.05-én hivatalosan is beköszöntött az indián nyár, vagy ahogy sokan ismerik, a vénasszonyok nyara. Ebben az időszakban kellemes meleg és sok napsütés várható.

Az Időkép közleménye szerint Budapesten az elkövetkező pár napban nem kell még esőre sem számítani, és a szélerősség is alacsony lesz.

A vénasszonyok nyara 2022-ben

Szerdán hűvös reggelre ébredhet mindenki, 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a napsütést fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem várható. A délies szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg. Melegedés kezdődik, délután 17-22 fokot lehet mérni.

GettyImages-497749130

Csütörtökön a reggel többfelé párás, ködös idővel telhet, majd napközben sok napsütés várható. A légmozgás csak északnyugaton élénkülhet meg. Reggel 7-13, napközben 19-24 fokra van kilátás.

Pénteken napos, szombaton felhősebb időre lehet készülni. Említésre méltó csapadék sehol nem várható. A szél mérsékelt lesz, csak néhol kísérhetik élénk lökések. Pár fokkal enyhülnek a reggelek, délutánonként pedig 19-24 fokos nyárutó ígérkezik.

A cikk az ajánló után folytatódik

De nem csak ezen a héten lesz melegebb az időjárás, az agronaptár.hu előrejelzése szerint egészen október 11-ig tart a kellemes meleg, aminek egy hidegfront fog véget vetni. Ekkor ugyanis lehűl az idő, napközben 11-16 fokra, és esőre készülhetnek az emberek, éjszakára pedig fagypont körüli hőmérséklet várható. 

Ilyen varázslatos az ősz az Alpokban

A sárguló levelek csak még csodásabbá teszi az Alpok vonulatait.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük