Eddig tart a vénasszonyok nyara idén: nem lesz sokáig élvezhető a meleg

Ma kezdődik a vénasszonyok nyara, a finom, meleg időjárást csak rövid ideig lehet élvezni.

GettyImages-457514727

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mai napon, 10.05-én hivatalosan is beköszöntött az indián nyár, vagy ahogy sokan ismerik, a vénasszonyok nyara. Ebben az időszakban kellemes meleg és sok napsütés várható.

Az Időkép közleménye szerint Budapesten az elkövetkező pár napban nem kell még esőre sem számítani, és a szélerősség is alacsony lesz.

A vénasszonyok nyara 2022-ben

Szerdán hűvös reggelre ébredhet mindenki, 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a napsütést fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem várható. A délies szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg. Melegedés kezdődik, délután 17-22 fokot lehet mérni.

GettyImages-497749130

Csütörtökön a reggel többfelé párás, ködös idővel telhet, majd napközben sok napsütés várható. A légmozgás csak északnyugaton élénkülhet meg. Reggel 7-13, napközben 19-24 fokra van kilátás.

Pénteken napos, szombaton felhősebb időre lehet készülni. Említésre méltó csapadék sehol nem várható. A szél mérsékelt lesz, csak néhol kísérhetik élénk lökések. Pár fokkal enyhülnek a reggelek, délutánonként pedig 19-24 fokos nyárutó ígérkezik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

De nem csak ezen a héten lesz melegebb az időjárás, az agronaptár.hu előrejelzése szerint egészen október 11-ig tart a kellemes meleg, aminek egy hidegfront fog véget vetni. Ekkor ugyanis lehűl az idő, napközben 11-16 fokra, és esőre készülhetnek az emberek, éjszakára pedig fagypont körüli hőmérséklet várható. 

Ilyen varázslatos az ősz az Alpokban

A sárguló levelek csak még csodásabbá teszi az Alpok vonulatait.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük