Szexuális ragadozóknak kedvezhet az új Facebook-funkció: ez a baj vele
Hevesen támadják az új Facebook-funkciót.

GettyImages-1241063775
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hevesen támadják a Facebook anyacégét, a Metát, amiért az alapértelmezetté szeretné tenni a végpont-végpont közötti titkosított üzenetküldés funkciót a Messengeren. 

Egyesek szerint a változás veszélyes lehet, és kedvezhet a szexuális ragadozóknak.

Veszélyes lehet a végpontok közötti titkosított üzenetküldés

A végpont-végpont közötti titkosított üzenetküldés (end-to-end encryption) már két éve elérhető a Facebookon. A funkció segítségével a Messenger-felhasználók titkosított üzeneteket küldhetnek egymásnak úgy, hogy azokat az alkalmazáson belül ne lehessen kilesni. A titkosított üzenetküldést eddig csak úgy lehetett elérni, ha az ember azt külön beállította minden egyes chatbeszélgetésnél. A Meta múlt héten bejelentette, hogy a funkciót a jövő évtől alapértelmezetté teszik, ezért nem kell azt majd külön beállítani a felhasználóknak.

GettyImages-1232053428
Fotó: SOPA Images / Getty Images Hungary

A bejelentés nagy vitákat generált az állampolgári biztonság és a technológiai óriások felhasználói adatokhoz való viszonyának témakörében, derült ki a 24.hu cikkéből

Priti Patel, az Egyesült Királyság belügyminisztere egy véleménycikket közölt a témában, melyben úgy fogalmaz, hogy ha a cég nem venné figyelembe a gyerekek biztonságát az új rendszer bevezetésekor, az "groteszk árulás lenne".

A cikk az ajánló után folytatódik

A politikus úgy véli, hogy sok gyerekrabló használja a Facebookot és a hozzá hasonló közösségi médiaplatformokat arra, hogy gyerekeket vegyenek célba, és szexuálisan zaklassák őket. Patel szerint ezért nagyon fontos, hogy a bűnüldöző szervek hozzáférhessenek bizonyos információkhoz, hogy azonosítani tudják az ilyen képeken szereplő gyerekeket, és megvédjék őket a szexuális ragadozóktól. 

Nagy változás jön a Facebookon: sokak életére kihathat

Egy olyan újításon dolgozik a Facebook, melynek segítségével a felhasználóik még inkább testre szabhatják az élményeiket az érdeklődési körük és kapcsolataik alapján, mondta Leonard Lam, a Facebook szóvivője.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük