Szexuális ragadozóknak kedvezhet az új Facebook-funkció: ez a baj vele

Hevesen támadják az új Facebook-funkciót.

GettyImages-1241063775

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hevesen támadják a Facebook anyacégét, a Metát, amiért az alapértelmezetté szeretné tenni a végpont-végpont közötti titkosított üzenetküldés funkciót a Messengeren. 

Egyesek szerint a változás veszélyes lehet, és kedvezhet a szexuális ragadozóknak.

Veszélyes lehet a végpontok közötti titkosított üzenetküldés

A végpont-végpont közötti titkosított üzenetküldés (end-to-end encryption) már két éve elérhető a Facebookon. A funkció segítségével a Messenger-felhasználók titkosított üzeneteket küldhetnek egymásnak úgy, hogy azokat az alkalmazáson belül ne lehessen kilesni. A titkosított üzenetküldést eddig csak úgy lehetett elérni, ha az ember azt külön beállította minden egyes chatbeszélgetésnél. A Meta múlt héten bejelentette, hogy a funkciót a jövő évtől alapértelmezetté teszik, ezért nem kell azt majd külön beállítani a felhasználóknak.

GettyImages-1232053428
Fotó: SOPA Images / Getty Images Hungary

A bejelentés nagy vitákat generált az állampolgári biztonság és a technológiai óriások felhasználói adatokhoz való viszonyának témakörében, derült ki a 24.hu cikkéből

Priti Patel, az Egyesült Királyság belügyminisztere egy véleménycikket közölt a témában, melyben úgy fogalmaz, hogy ha a cég nem venné figyelembe a gyerekek biztonságát az új rendszer bevezetésekor, az "groteszk árulás lenne".

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A politikus úgy véli, hogy sok gyerekrabló használja a Facebookot és a hozzá hasonló közösségi médiaplatformokat arra, hogy gyerekeket vegyenek célba, és szexuálisan zaklassák őket. Patel szerint ezért nagyon fontos, hogy a bűnüldöző szervek hozzáférhessenek bizonyos információkhoz, hogy azonosítani tudják az ilyen képeken szereplő gyerekeket, és megvédjék őket a szexuális ragadozóktól. 

Nagy változás jön a Facebookon: sokak életére kihathat

Egy olyan újításon dolgozik a Facebook, melynek segítségével a felhasználóik még inkább testre szabhatják az élményeiket az érdeklődési körük és kapcsolataik alapján, mondta Leonard Lam, a Facebook szóvivője.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük