Varga Mihály beszólt az IMF-nek: "elismerték, ők sem tévedhetetlenek"
Ezt Varga szerint egy tanulmányban ismerték be, ami jó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar kormány helyesen járt el az utóbbi több mint egy évben akkor, amikor egyes kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a Nemzetközi Valutaalappal való egyeztetések során - közölte Varga Mihály, az IMF-fel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter.

Varga Mihály leteszi miniszteri esküjét, fotó: MTI

Örömteli, hogy elismerik

Varga Mihály annak kapcsán beszélt erről, hogy az IMF nemrégiben egy tanulmányban azt írta, a szervezet által az eurózónának javasolt egyes intézkedések nem voltak elég hatékonyak.

A miniszter kifejtette: örömteli, hogy az IMF is elismeri, ott sem tévedhetetlen emberek vannak, és nyitottak a szakmai vitákra és arra, hogy meghallgassák a fogadó ország álláspontját.

Varga hozzátette, a kormánynak törekednie kell arra, hogy egy-egy kérdésben meggyőzze álláspontjának helyességéről a valutaalapot. A miniszter egyébként bízik abban, hogy az IMF a következő hónapokban nagyobb nyitottsággal tudja majd befogadni a nemzeti kormányok véleményét.

- A magyar gazdaság a következő hónapokban állhat egy olyan váltás előtt, amely most már valóban a növekedés megindulását segítheti majd elő - mondta.

Jövő héten jönnek, de nem a hitel miatt

Mint beszámoltunk róla, Magyarország és az IMF között megszakadtak a tárgyalások, így egyelőre úgy tűnik, hazánk nem kap hitelt a valutaalaptól.

Az IMF jövő héten érkezik Magyarországra, de nem azért, hogy egy új hitelről tárgyaljon, hanem hogy áttekintsék, mi történt az elmúlt fél évben.

A szervezet képviselője közölte: ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások, az IMF szakértői csupán a szervezet éves, Magyarországról szóló országjelentésének előkészítése, illetve a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzése miatt érkeznek.

Ezt is szeretjük