Varga Mihály beszólt az IMF-nek: "elismerték, ők sem tévedhetetlenek"

Ezt Varga szerint egy tanulmányban ismerték be, ami jó.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar kormány helyesen járt el az utóbbi több mint egy évben akkor, amikor egyes kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a Nemzetközi Valutaalappal való egyeztetések során - közölte Varga Mihály, az IMF-fel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter.

Örömteli, hogy elismerik

Varga Mihály annak kapcsán beszélt erről, hogy az IMF nemrégiben egy tanulmányban azt írta, a szervezet által az eurózónának javasolt egyes intézkedések nem voltak elég hatékonyak.

A miniszter kifejtette: örömteli, hogy az IMF is elismeri, ott sem tévedhetetlen emberek vannak, és nyitottak a szakmai vitákra és arra, hogy meghallgassák a fogadó ország álláspontját.

Varga hozzátette, a kormánynak törekednie kell arra, hogy egy-egy kérdésben meggyőzze álláspontjának helyességéről a valutaalapot. A miniszter egyébként bízik abban, hogy az IMF a következő hónapokban nagyobb nyitottsággal tudja majd befogadni a nemzeti kormányok véleményét.

- A magyar gazdaság a következő hónapokban állhat egy olyan váltás előtt, amely most már valóban a növekedés megindulását segítheti majd elő - mondta.

Jövő héten jönnek, de nem a hitel miatt

Mint beszámoltunk róla, Magyarország és az IMF között megszakadtak a tárgyalások, így egyelőre úgy tűnik, hazánk nem kap hitelt a valutaalaptól.

Az IMF jövő héten érkezik Magyarországra, de nem azért, hogy egy új hitelről tárgyaljon, hanem hogy áttekintsék, mi történt az elmúlt fél évben.

A szervezet képviselője közölte: ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások, az IMF szakértői csupán a szervezet éves, Magyarországról szóló országjelentésének előkészítése, illetve a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzése miatt érkeznek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük