Segíts egy csokor virág árával, és ments meg egy ártatlan életet!
Példaértékű kezdeményezés indult Valentin-nap apropóján: minden százezer forint után kimentenek egy kutyát a sintértelepekről.

kutya 3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szereted? Mondd el neki egy doboz bonbonnal, virággal, plüssmackóval, akármivel. Ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel bombázzák a párokat Valentin-nap előtt, melyeknek egyik fő célja a profitszerzés.

Az Eszkuláp Egyesület és a Demény, a kötsög közösségi oldal üzenetével viszont azokat a párokat szólítja meg, akik a Bálint-napi virágra szánt pénzüket szívesebben költenék a rászoruló állatokra. Tavalyi becslések szerint ugyanis mintegy 2 millió gazdátlan kutya él Magyarországon, illetve évente több százezer ártatlan kis életet kell kioltani az ebrendészeti telepeken csak azért, mert nincs elég hely számukra. Pedig nem ők akartak erre a világra születni.

Neked egy virág ára, másnak az élete

Az adományokból befolyt pénzből menhelyi, illetve gyepmesteri kutyákat mentenek, akik mindannyian megkapják azonosító chipjüket, veszettség elleni védőoltásukat, féreghajtót, kombinált, valamint kennelköhögés elleni oltást. 

Ezen felül pedig minden négylábú átesik egy állatorvosi vizsgálaton, ahol az ivartalanításukra is sor kerül. Hogy mennyibe kerül mindez? Körülbelül 100 ezer forintba, így mondanunk sem kell, bőven lesz helye a pénznek. A Valentin Projekt oldalán részletesebben olvashatsz a programról, illetve a pontos költségvetésről.

Ne legyenek kétségeid afelől, hogy valóban jó helyre kerül-e a pénzed, mivel a szervezők a mentés minden pillanatáról tájékoztatnak, és természetesen a megmentésre váró kutyáknak ideiglenes és végleges örökbefogadókat is keresnek.

Ha szívesen segítenél, 2019. február 14-ig ezeken a csatornákon megteheted.
Eszkuláp Egyesület - Magnet Bank, 16200223-10054165-00000000
Közlemény: VALENTIN
PayPal: eszkulap2016@gmail.com
IBAN: HU45 1620 0223 1005 4165 0000 0000
BIC: HBWEHUHB

Minden egyéb információt pedig megtalálsz az Eszkuláp Egyesület és a Demény, a kötsög oldalán.

Hasznos tanácsok örökbefogadóknak

- Egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Bármilyen elcsépelten hangzik, de ettől még igaz. Hiszen egy kisállat örökbefogadásával járó felelősség szemernyivel sem kisebb a gyermekvállalás felelősségénél. És legyen bár kutya vagy macska, ha egyszer bizalmat szavaz neked, onnantól kezdve kutyakötelességed élete végéig gondoskodni róla. Jóban és rosszban. Az alábbi tanácsok sokat segíthetnek leendő gazdiknak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ne vedd személyes sértésnek vagy bizalmatlanságnak az állatvédő szervezet kérdéseit. Az a céljuk, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy nálad a legjobb helyen van a védencük!

Amennyire csak teheted, ismerd meg választottadat. Ha lehetőség van rá, menj el hozzá többször, sétáljatok, barátkozzatok!

Amikor választasz, légy nagyon őszinte magadhoz. Ne válassz olyan kutyát, akinek nálad energikusabb, fiatalabb vagy határozottabb gazdira van szüksége.

Gondold át precízen, hogyan tudtok majd együtt élni a hétköznapokban, a hétvégéken, ünnepeken, nyaraláskor, rokonlátogatáskor, próbálj minden eshetőséget figyelembe venni.

Akármilyen jól megismerkedtetek örökbefogadás előtt, a viselkedése, habitusa még mindig változhat, amikor végre biztonságba kerül. Előfordul, hogy visszafogott, félős kutyák hamar akaratos kis anyuci kedvenceivé válnak egy stabil otthonban, de ez már mind kettőtök kapcsolatán múlik. 

Ha bármi gondod van, ne szégyellj hozzáértő segítségét kérni! Vannak nagyon szuper kutyasulik, honlapok, könyvek, tv-sorozatok, fórumok, sőt, akár házhoz jövő terapeutát is hívhatsz.

Még több hasznos tanácsot találsz a Vegán Állatvédők ingyenesen letölthető kiadványában, az Állatvédők Könyvében.

Vásárolni indultak, egy új kutyával tértek haza: furcsa véletlennek köszönhetik a találkozást

Képzeld el, hogy a szokásos hétvégi bevásárlás közben meglátod a hasonmásodat a zöldségesnél. Hogyan reagálnál? Bizonyára odamennél hozzá, hogy közelebbről megnézd, és talán köszönnél is neki. Érthető, hogy ugyanezt tette Bethany Coleman kutyája, Rogue is, amikor szembejött velük az eb majdnem tökéletes mása a piacon.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük