Magára hagyták a kutyát egy zsáknyi játékkal: szívszorító üzenetet találtak a megmentői

Egy állatvédő szervezet rábukkant egy magára maradt kutyusra, aki mellett egy szívhez szóló üzenetet is találtak.

GettyImages-137576546
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Wisconsin Humane Society állatvédő szervezet egy magára hagyott kutyát talált az utcán, akit sikerült megmenteniük. Különös módon az elárvult kutyus mellett egy táskát is találtak, amiben egy üzenet lapult.

Az egyesült államokbeli Green Bayben fedezték fel az állatot a szervezet munkatásai egy tűzcsaphoz kötözve. A Baby Girl nevet viselő megszeppent kutyus játékait valaki gondosan elcsomagolta, és gazdája még egy cetlin írásban el is magyarázta, miért mondott le szeretett állatáról.

Az utcán talált kutya mentése

Kiderült, hogy a helyes kutya nagyon összetett és költséges egészségügyi problémával rendelkezett, amit a gazdája már nem tudott finanszírozni. A Wisconsin Humane Society szakértői hamar felfedezték, hogy Baby Girl kutya-cukorbetegségben szenved, tehát megemelkedik a vércukorszintje, és csak speciális diétával, inzulinos kezeléssel és a glükózszintjének állandó monitorozásával lehet megelőzni a rosszulléteket.

Baby Girl.
Baby Girl.

Az állatvédő szervezet szóvivője szerint ez egy nagyon drágán kezelhető betegség, havonta több száz dollár kiadással járhat az állatorvostól függően. Szerintük egykori gazdája utolsó kétségbeesésében juthatott arra a pontra, hogy inkább az utcán hagyta állat barátját - nagyon fontos, hogy az ember fel tudja ismerni, ha már ténylegesen nem képes megadni a háziállatának azt a törődést, amit igényelne.

Ettől függetlenül természetesen nem ez volt a leghumánusabb megoldás, ilyet alapvetően nem szabadna csinálni, és aki hasonló helyzetbe kerül, az inkább próbáljon új gazdit keresni, vagy végső esetben kérje egy menhely vagy az állatvédők, állatorvos segítségét.

Üzenetet hagyott az egykori gazda

- Nagyon sajnáljuk, hogy meg kellett válnod a legjobb barátodtól. Egyértelműen látszódott, hogy mennyire szeretted őt, és hogy minden tőled telhetőt megtettél, miközben az élet kihívásaival is küzdöttel. Látjuk a szeretetet abban a táskában, amit gondosan megpakoltál a kedvenc játékaival és a holmijával. Látjuk a szeretetet abban is, ahogy rögzítetted a pórázát, hogy véletlenül se üsse el egy autó. És a szeretet abban is látszik, hogy direkt egy frekventált helyen hagytad őt, hogy gyorsan megtalálják. Abban is megmutatkozik a szeretet, hogy a kislányra egészségesen, boldogan találtunk rá. És a levél is, amit a táskában hagytál, szintén ezt mutatja - üzenték az állatvédők az egykori gazdának.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az ismeretlen férfi vagy nő egy olyan levelet hagyott a kutyusával együtt, melyben könyörgött, hogy valaki segítsen szeretett barátján, mert ő már nem tud. Mindenesetre a szakértők is felhívták arra a figyelmet, hogy kisállatot névtelenül is lehet adományozni az állatmenhelyre, ha az állat jóélete érdekében történik.

Bárki is volt Baby Girl előző gazdája, tette nem arról árulkodik, hogy ténylegesen meg akart volna szabadulni a kutyustól, mert nem szereti, hanem valószínűleg tájékozatlanságából fakadóan azt tette, amiről ő úgy gondolta, hogy a legjobb az állat számára.

Szerencsére valóban jó helyre került, és már egy nappal a menhelyre érkezése után hivatalosan is új otthonra talált az aranyos szuka. A szervezetnek sikerült Baby Girl korábbi gazdájával felvennie a kapcsolatot, hogy elújságolják az örömhírt neki is - kitörő boldogsággal és megnyugvással fogadta az események alakulását.

Gyönyörű képeken a mentett állatok átalakulása

Ezek az állatok jól tudják, milyen csodákra képes a szeretet ereje.

(Cikken belüli kép forrása: Wisconsin Humane Society / Facebook, borító-és ajánlóképek forrás: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük