A fél világ bedőlt az űrhajósnak, aki azt állította, 9 centit nőtt az űrben
Persze voltak, akik kételkedtek, és úgy tűnik, nekik lett igazuk.

urhajos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a világűrben a gravitáció hiánya miatt a gerincoszlop megnyúlik, a csigolyák pedig ellazulnak, és távolabb kerülnek egymástól, nem ritka, hogy az űrhajósok körülbelül kettő-öt centimétert is nőnek a missziójuk alatt. Ez történt Dr. Norishige Kanaival is, ám a 41 éves asztronauta a Twitteren azt állította, kilenc centivel lett magasabb a Nemzetközi Űrállomáson töltött hat hónapos küldetése során.

Ez extrém különbségnek számít, és emiatt az sem volt biztos, hogy befér a Szojuz űrhajóba a hazaúton. Miután az interneten elterjedt a sztori, és sokan kételkedtek az igazában, a japán űrhajós bocsánatot kért, és elmondta, valószínűleg hibát vétett a mérés közben.

Saját parancsnoka, Anton Shkaplerov sem gondolta, hogy ekkora növekedés lehetséges, és ezt támasztja alá a tény is, hogy Dr. Kanai nem tapasztalt nyak-, váll- vagy hátfájást - ami ilyen esetben elkerülhetetlen lett volna.

Újabb mérések után kiderült, hogy az egyébként is termetes, 189 centiméter magas űrhajós mindössze két centit nőtt az űrben, ami tökéletesen normális, sőt - szinte kevés.  Dr.  Kanai, aki eredetileg orvos, későbbi bejegyzésében úgy fogalmazott: úgy tűnik, a mérési hibából nagy ügy lett, ezért bocsánatot kell kérnie az álhír miatt.

Ezt is szeretjük