Kétnapos újszülöttjével kényszerült menekülni egy apa Ukrajnából - Újabb megrendítő fotók érkeztek
Drámai napokat él át Ukrajna. Képek.

GettyImages-1238829692
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében. Putyin azt mondta, Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, viszont törekedni fog az ország demilitarizálására. Ugyanakkor az orosz erők Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és a Moszkva-barát szakadárok is támadást indítottak az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken.

A hadiállapot hatodik napja tart, számos sebesültet és halálos áldozatot követelve. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen, az ukrajnai lakosok pedig tömegesen menekülnek nyugat felé. Mivel a 18-60 év közötti férfiak nem hagyhatják el az országot, a menedékkérők zömében nők, gyerekek és idős emberek. Azok közül, akik Ukrajnában maradtak, sokan a föld alatt kialakított óvóhelyeken húzzák meg magukat.

Drámai napokat élnek át a polgárok

A tudósítók, fotóriporterek jóvoltából folyamatosan értesülhet a világ a pillanatnyi eseményekről, és még az emberi történetekbe is lehetőségünk nyílik betekinteni. Így talán még könnyebb felfogni és átérezni, mennyire súlyos a helyzet, még ha a szerencsések elképzelni sem tudják, min mennek keresztül most a felvételen szereplő emberek. Képek az elmúlt 24 órából.

Kiemelt kép: Pierre Crom/Getty Images

Ezt is szeretjük