Kétnapos újszülöttjével kényszerült menekülni egy apa Ukrajnából - Újabb megrendítő fotók érkeztek

Drámai napokat él át Ukrajna. Képek.

GettyImages-1238829692

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében. Putyin azt mondta, Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, viszont törekedni fog az ország demilitarizálására. Ugyanakkor az orosz erők Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és a Moszkva-barát szakadárok is támadást indítottak az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken.

A hadiállapot hatodik napja tart, számos sebesültet és halálos áldozatot követelve. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen, az ukrajnai lakosok pedig tömegesen menekülnek nyugat felé. Mivel a 18-60 év közötti férfiak nem hagyhatják el az országot, a menedékkérők zömében nők, gyerekek és idős emberek. Azok közül, akik Ukrajnában maradtak, sokan a föld alatt kialakított óvóhelyeken húzzák meg magukat.

Drámai napokat élnek át a polgárok

A tudósítók, fotóriporterek jóvoltából folyamatosan értesülhet a világ a pillanatnyi eseményekről, és még az emberi történetekbe is lehetőségünk nyílik betekinteni. Így talán még könnyebb felfogni és átérezni, mennyire súlyos a helyzet, még ha a szerencsések elképzelni sem tudják, min mennek keresztül most a felvételen szereplő emberek. Képek az elmúlt 24 órából.

Kiemelt kép: Pierre Crom/Getty Images

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük