Így kaphatsz 150 ezer forintos támogatást
Komoly lehetőség, amiről kevesen tudnak
A kormány komoly összegekkel támogatja a tanulni vágyókat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Folytatódik a kormány Újra tanulok! elnevezésű programja, melynek keretében akár ingyenes jogosítványt is szerezhetsz. Emellett számtalan más tanfolyamot is kínál, mely a valós munkaerő-piaci igényekhez igazodik. A program három évében 44 milliárd forintnál is több pénz áll rendelkezésre.

A programban főleg azok a munkanélküliek vehetné részt, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, de a már munkával rendelkezőket és a közmunkásokat sem zárják ki a lehetőségek köréből. A kezdeményezés kiemelt figyelmet fordít a nők, a fogyatékkal élők, illetve a hátrányos helyzetű térségben lakók képzésére és munkapiaci helyzetének javítására.

Aki részt szeretne venni valamely képzésen - amiket egyébként az itt található listáról lehet kiválasztani lakóhely szerint -, jelentkeznie kell az illetékes munkaügyi kirendeltségen, ahol az igény benyújtása után egy hónapon belül elbírálják azt.

A közfoglalkoztatottak nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedési esélyének növelése érdekében a program lehetőséget biztosít a közfoglalkoztatásban lévők számára intenzív, az érintettek alapkompetenciáit fejlesztő, az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők felzárkóztatást célzó, illetve OKJ-s, hatósági jellegű vagy betanító képzésekbe való bekapcsolódásra is - tájékoztat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.

Különféle kategóriájú gépjármű-vezetői tanfolyamok és vizsgák szinte mindenhol elérhetők. Ezek ára 100 és 150 ezer forint között mozog. Betegkísérőt és ápolót is minden megyében képeznek.

A program az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi terv keretében valósul meg. 2012 áprilisától 2015 tavaszáig mintegy 44 milliárd forintot lehet a program során hasznosítani.

Ezt is szeretjük