Így kaphatsz 150 ezer forintos támogatást

Komoly lehetőség, amiről kevesen tudnak

A kormány komoly összegekkel támogatja a tanulni vágyókat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Folytatódik a kormány Újra tanulok! elnevezésű programja, melynek keretében akár ingyenes jogosítványt is szerezhetsz. Emellett számtalan más tanfolyamot is kínál, mely a valós munkaerő-piaci igényekhez igazodik. A program három évében 44 milliárd forintnál is több pénz áll rendelkezésre.

A programban főleg azok a munkanélküliek vehetné részt, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, de a már munkával rendelkezőket és a közmunkásokat sem zárják ki a lehetőségek köréből. A kezdeményezés kiemelt figyelmet fordít a nők, a fogyatékkal élők, illetve a hátrányos helyzetű térségben lakók képzésére és munkapiaci helyzetének javítására.

Aki részt szeretne venni valamely képzésen - amiket egyébként az itt található listáról lehet kiválasztani lakóhely szerint -, jelentkeznie kell az illetékes munkaügyi kirendeltségen, ahol az igény benyújtása után egy hónapon belül elbírálják azt.

A közfoglalkoztatottak nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedési esélyének növelése érdekében a program lehetőséget biztosít a közfoglalkoztatásban lévők számára intenzív, az érintettek alapkompetenciáit fejlesztő, az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők felzárkóztatást célzó, illetve OKJ-s, hatósági jellegű vagy betanító képzésekbe való bekapcsolódásra is - tájékoztat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Különféle kategóriájú gépjármű-vezetői tanfolyamok és vizsgák szinte mindenhol elérhetők. Ezek ára 100 és 150 ezer forint között mozog. Betegkísérőt és ápolót is minden megyében képeznek.

A program az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi terv keretében valósul meg. 2012 áprilisától 2015 tavaszáig mintegy 44 milliárd forintot lehet a program során hasznosítani.

Ezt is szeretjük