Évente 100 ezer forintot is megspórolhatsz
A Fidesz bejelentette az újabb rezsicsökkentést
Eltörlik az árfolyamgát igénylésének határidejét is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella május 27-i sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a devizahitelesek újabb segítséget kapnak azzal a lehetőséggel, hogy folyamatos lesz az árfolyamgátba való belépés lehetősége.

Selmeczi Gabriella, fotó: MTI

A szóvivő emlékeztetett, az árfolyamgát igénylésének határideje május 31. lett volna, ezt azonban eltörlik.

Még nem késő

Az árfolyamrögzítés lehetőségével eddig 150 ezer család élt - közölte Selmeczi Gabriella, javasolva egyúttal, hogy aki még nem vette igénybe az árfolyamgátat, tájékozódjon a bankjánál, és éljen a lehetőséggel, mert ez csak előnyökkel jár.
A fideszes politikus szerint a baloldali kritizálók elfelejtik, hogyan is került sok család a devizahitel-csapdába.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök például úgy vélte, a családok tehetnek arról, hogy adósságcsapdába kerültek - tette hozzá. Selmeczi Gabriella arra hívta fel a figyelmet, hogy 2002 után a Gyurcsány-Bajnai-kormány eltörölt minden kormányzati lehetőséget, amely addig járt az otthonteremtőknek, devizahitelekbe hajszolva ezzel a lakosságot. Az árfolyamgát keretében a svájci frankot 180, az eurót 250, a japán jent pedig 2,5 forinton lehet törleszteni.

Folytatódik a rezsicsökkentés

A kormánypárt szóvivője a hétfői tájékoztatón szólt arról is, hogy folytatódik a rezsicsökkentés.

A javaslat tartalmazza a PB-gáz-palackok díjának - a fogyasztóvédelmi bizottság javaslata alapján a 2012. december 1-jei árakhoz képest végrehajtandó - 10%-os csökkentését. Selmeczi Gabriella megjegyezte azt is, hogy októbertől újabb rezsicsökkentésre lehet számítani.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően átlagosan várhatóan 95 ezer forintot takaríthat majd meg egy család éves szinten - fűzte hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz intézett kérdésünkre, miszerint mi értelme van tovább húzni az árfolyamgát igénylését, még nem érkezett válasz.

Ezt is szeretjük