Megvan az újabb világvégedátum! Mikor számíthatunk rá?

Épphogy átvészeltük a 2012-es világvégét, máris a következő dátummal riogatnak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavaly december 21-re jósolták az apokalipszis eljövetelét, és az egész világ tűkön ülve várta a történéseket.

A katasztrófa persze elmaradt, de a konspirálóknak ez nem szegte kedvét: íme, a legújabb világvégedátumok!

Történelmi világvégék

Az embernek szinte már a szeme se rebben, ha olyan kifejezéseket hall, mint az emberiség pusztulása vagy a világvége. Pedig ezek nagy súlyú dolgok, de a különböző elméletek miatt már annyira elnyűtté váltak, hogy említésükkor a legtöbben csak legyintenek.

Sok dátumra kikiáltották már a végítélet bekövetkeztét, de persze egyszer sem jött be. A tavaly decemberi jeles nap előtt azonban már hónapokkal hamarabb pánikolt a világ egy része, és teljesen biztosak voltak benne, hogy most valóban közeleg a vég. Amikor pedig felvirradt az ominózus nap, és nem következett be az esemény, minden ment a maga útján tovább, mintha mi sem történt volna a december 21-ét megelőző időszakban.

Ám úgy látszik, hogy az összeesküvés-elméletek kedvelőinek nem szegte kedvét, hogy még a maja naptár vége sem jelentette az apokalipszis eljöttét: újabb világvégedátumokkal kedveskednek a földlakóknak. Íme, a legfrissebbek. 

2025

Szerencsére lesz időnk felkészülni a legközelebbi világvégére, mert addig még több mint egy évtized van hátra. A pontos nap még nincs meghatározva, egyelőre csak az évről suttognak a konspirálók: 2025-re teszik a következő lehetséges apokalipszist.

Vannak, akik szerint sosem látott méreteket öltő természeti katasztrófa formájában jön el a vég, de olyat is hallani, hogy Földünk egy 1 kilométer átmérőjű kisbolygóval kerül majd túl közeli kapcsolatba. A titokzatosabb verzió szerint még nem tudhatjuk, mi történik pontosan 2025-ben, de most indultak be azok a folyamatok, amik a pusztuláshoz vezetnek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

2080-2090

A másik dátum olyannyira távoli, hogy még az évet sem tudják pontosan belőni a világvége hívei, de valamikor 2080 és 2090 közé teszik az apokalipszist. Addigra ugyanis állítólag annyira eltorzul minden - ma még normális - dolog a bolygónkon, hogy már nem lesz maradásunk, és az emberiség megissza a levét annak, hogy hosszú időn keresztül saját maga ellen dolgozott.

Szerinted van alapja az elméleteknek, vagy csak újabb pánikkeltésről van szó?

Ezt is szeretjük