Megvan az újabb világvégedátum! Mikor számíthatunk rá?

Épphogy átvészeltük a 2012-es világvégét, máris a következő dátummal riogatnak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavaly december 21-re jósolták az apokalipszis eljövetelét, és az egész világ tűkön ülve várta a történéseket.

A katasztrófa persze elmaradt, de a konspirálóknak ez nem szegte kedvét: íme, a legújabb világvégedátumok!

Történelmi világvégék

Az embernek szinte már a szeme se rebben, ha olyan kifejezéseket hall, mint az emberiség pusztulása vagy a világvége. Pedig ezek nagy súlyú dolgok, de a különböző elméletek miatt már annyira elnyűtté váltak, hogy említésükkor a legtöbben csak legyintenek.

Sok dátumra kikiáltották már a végítélet bekövetkeztét, de persze egyszer sem jött be. A tavaly decemberi jeles nap előtt azonban már hónapokkal hamarabb pánikolt a világ egy része, és teljesen biztosak voltak benne, hogy most valóban közeleg a vég. Amikor pedig felvirradt az ominózus nap, és nem következett be az esemény, minden ment a maga útján tovább, mintha mi sem történt volna a december 21-ét megelőző időszakban.

Ám úgy látszik, hogy az összeesküvés-elméletek kedvelőinek nem szegte kedvét, hogy még a maja naptár vége sem jelentette az apokalipszis eljöttét: újabb világvégedátumokkal kedveskednek a földlakóknak. Íme, a legfrissebbek. 

2025

Szerencsére lesz időnk felkészülni a legközelebbi világvégére, mert addig még több mint egy évtized van hátra. A pontos nap még nincs meghatározva, egyelőre csak az évről suttognak a konspirálók: 2025-re teszik a következő lehetséges apokalipszist.

Vannak, akik szerint sosem látott méreteket öltő természeti katasztrófa formájában jön el a vég, de olyat is hallani, hogy Földünk egy 1 kilométer átmérőjű kisbolygóval kerül majd túl közeli kapcsolatba. A titokzatosabb verzió szerint még nem tudhatjuk, mi történik pontosan 2025-ben, de most indultak be azok a folyamatok, amik a pusztuláshoz vezetnek.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

2080-2090

A másik dátum olyannyira távoli, hogy még az évet sem tudják pontosan belőni a világvége hívei, de valamikor 2080 és 2090 közé teszik az apokalipszist. Addigra ugyanis állítólag annyira eltorzul minden - ma még normális - dolog a bolygónkon, hogy már nem lesz maradásunk, és az emberiség megissza a levét annak, hogy hosszú időn keresztül saját maga ellen dolgozott.

Szerinted van alapja az elméleteknek, vagy csak újabb pánikkeltésről van szó?

Ezt is szeretjük