Hatalmas aszteroida csapódik a Földbe: ez okozza a világvégét a legtöbbek szerint
2012. december 21-re jósolják a Nibiru becsapódását a Földbe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2012 igazi kultuszévszám lett a világvége-elméletek híveinek körében, ugyanis nemcsak a maja jóslat, hanem más apokalipszis-teóriák is az idei évre jövendölik a mindent elpusztító katasztrófát.

Habár a NASA úgy gondolja, nincs mitől félnünk, felmerül a kérdés, hogy nem csak a tömeghisztériát és pánikot szeretnék-e elkerülni.

Armageddon egy aszteroida miatt?

A Nibirut 1983-ban aposztrofálták a tizedik bolygónak a sorban, de állítólag már a sumérok és a maják is tisztában voltak a jelenlétével. Utóbbi népcsoport tagjai úgy gondolták, hogy ha a bolygó megközelíti a Földet, akkor az a világ végét jelenti, ugyanis felborítja a bolygó polaritását, ami természeti katasztrófák tömkelegéhez vezethet. Ugyanakkor annak ellenére, hogy már az ókorban is léteztek bizonyítékok a Halálbolygó becses címét viselő Nibiru létezésére, a NASA sokáig nem volt hajlandó elismerni azt.

Néhány évvel ezelőtt azonban a kisbolygó egyenesen a Föld felé vette az irányt. Erre nagyjából 3600 évente kerül sor, talán ezért sem vettek róla tudomást a tudósok, hiszen semmilyen kézzelfogható bizonyíték nem volt a létezésére. Amikor azonban feltűnt a világűrben, a NASA kutatói azt jósolták, hogy a becsapódás 2003 májusában fog bekövetkezni. Ekkor mégsem történt semmi, ezért a dátumot 2012-re módosították, egészen pontosan december 21-re.

Persze rögtön megindultak a találgatások, hogy ez a világvégét jelenti, hogy minden élőlény elpusztul, amely tényre csak ráerősít, hogy a maják is azt az évet jegyezték fel mint egy új kezdetet. A NASA már akkor is cáfolta, hogy ebből bármi igaz lenne. Azt mondják, hogy a bolygónk a későbbiekben is ugyanúgy forog majd tovább, mint azt évmilliárdok óta tette, szerintük a Nibiruval történő ütközés az internet koholmánya.

UFO-k hozzák el a véget

A maja jóslat és a Nibiru közeledése azonban csak egy-egy elmélet a sok világvége-teória közül. Egyesek állítják, hogy a földönkívüliek szerepe nagyobb lesz a bolygó pusztulásában, mint azt bárki hinné. Az Elenin elnevezésű üstököst 2010-ben fedezte fel bizonyos Leonyid Elenin, aki azt mondta, hogy ugyan még csak 650 kilométerre van a bolygó a Földtől, egyre közelebb kerül majd. Habár a NASA elmondta, hogy ez sosem fog bekövetkezni, a pánik mégsem csillapodott, mert az interneten napvilágot látott, hogy az üstökös 2005 YU55 jelű kisbolygóba fog becsapódni, és ennek a pályáját módosítja majd úgy, hogy az a Föld felé vegye az irányt. Az UFO-hívők állítják, hogy az Elenin valójában csak a földönkívüliek csatahajóinak álcázására szolgál, sőt, vannak, akik szerint egyenesen a Galaktikus Szövetség anyahajóját rejti.

Napkitörések

Míg vannak, akik az UFO-k összeesküvését sejtik a világvége mögött, mások a napkitörésekben látják a fenyegető veszélyt, ugyanis a NASA kutatói 2012-2014 közé tették a Nap aktivitásának maximumát. Külön hangsúlyozták, hogy ezek a napkitörések most sem lesznek mások, mint az eddigiekben, illetve azt is, hogy ez jelenség 11 évente újra és újra lejátszódik, mégis vannak olyanok, akik elhiszik azt, hogy a Nap 2012-ben teljesen megbénítja a földi műszereket és elpusztítja a civilizációt.

A 2012-es világvégének akadnak cáfolói is, ők 2014-re időzítik a végzetet. Egyik táboruk szintén a napkitörésekben látja az armageddont, ám ennél jóval érdekesebb elmélet is napvilágot látott. 2003-ban történt, hogy egy csillagász bejelentette, a QQ47 néven ismert aszteroida felénk tart, és 2014-ben a Földnek ütközik. Rögtön kitört a pánik, amely csak napokig tartott, ugyanis valaki a bejelentés visszavonását kérte a háttérben, hogy miért, azt máig nem lehet tudni.

Szerinted eljön 2012-ben a világvége?

Ezt is szeretjük