A barlang, ami úgy fénylik, mint a csillagos ég: különös jelenség áll a hátterében

Gyönyörűen fénylik ez a barlang, azonban sokan, lehet, meg sem akarnák tudni, mi áll a jelenség hátterében.

világító barlang nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Waitomo fénybarlangok Új-Zéland északi részen találhatóak, és világszerte érkeznek látogatók, hogy megcsodálhassák a mélyükben rejlő csillogást. 

A helyi maori lakosok már a 18. század óta ismerik, a gyarmatosítók viszont csak 1887 és 1888 között kezdték meg a különös mélyedések feltárását. 

A világító barlang

Az egyik képződmény vizsgálata során elámultak a pompás látványtól, mely a legkevésbé sem sötétnek mondható üregben várta őket. Apró, világító férgek tapadtak a barlang falára, melyek mint fénylő csillagok nyújtottak világosságot az egyébként vaksötét helyiségben. Jelenleg háromszáz ismert mészkőbarlang jött létre azon a környéken az elmúlt 30 millió év alatt. Hírnevüket a szúnyogméretű Arachnocampa luminosa elnevezésű férgeknek köszönhetik. Hogy az aprócska lények ne sérüljenek, és az érzékeny ökoszisztémát is védjék, külön kutatócsoport határozza meg, mikor és mennyi látogató érkezhet. Nem csoda, hogy sokan akarják saját szemükkel látni, a sok fénylő csúszómászó lenyűgöző összhatást kelt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük