Új mobilalkalmazás készült a Budapesten közlekedőknek: ingyenesen letölthető
Az applikáció a városi közlekedés megkönnyítésére szolgál.

alkalmazas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Új mobilalkalmazást fejlesztett a városi közlekedés megkönnyítésére egy nemzetközi kutatásfejlesztési projekt részeként a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató - NÚSZ Zrt. - leányvállalatának vezetésével - közölte a NÚSZ Zrt.

Az ingyenesen letölthető Mobility as a Service for EU, röviden MaaS4EU  alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagokat kínál, így nem kell egyszerre több közlekedési applikációt használni - írták. A közlemény szerint a projekt tavasszal léphet új szakaszba. Az addig összegyűlt adatokat feldolgozzák, valamint értékelik a felhasználók tapasztalatait és szokásait - olvasható a közleményben.

A 2017 júniusában kezdődött MaaS4EU projektben 17 szervezet vesz részt. A NÚSZ leánycége, a Toll Service Zrt. 2018. december 1-jén csatlakozott. Az egységes európai közlekedési piac megteremtését támogató program költségvetése több mint 1,2 milliárd forint.

A résztvevő közlekedési szolgáltatók, hatóságok, oktatási szervezetek, informatikai cégek és kutatócsoportok alkotta konzorciumok azt vizsgálják, hogyan lehet hatékonyabban felhasználni a közösségi közlekedést, illetve az erre szánt forrásokat, csökkenteni a környezeti terhelést, ösztönözni a környezetkímélő közlekedési eszközök terjedését.

Fotók: Getty Images

Valami nagyon furcsa dolog történt a trolin

A trolibusz népe című instagramos fotósorozatban egyrészt azokat a már-már szürreális pillanatokat mutatja be egy férfi, amelyeket ő maga gyűjtött utazásai során, másrészt a másoktól kapott felvételeket közli. A sok komikus helyzet láttán nem győzünk csodálkozva pislogni.

Ezt is szeretjük