Új mobilalkalmazás készült a Budapesten közlekedőknek: ingyenesen letölthető

Az applikáció a városi közlekedés megkönnyítésére szolgál.

Új alkalmazás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új mobilalkalmazást fejlesztett a városi közlekedés megkönnyítésére egy nemzetközi kutatásfejlesztési projekt részeként a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató - NÚSZ Zrt. - leányvállalatának vezetésével - közölte a NÚSZ Zrt.

Az ingyenesen letölthető Mobility as a Service for EU, röviden MaaS4EU  alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagokat kínál, így nem kell egyszerre több közlekedési applikációt használni - írták. A közlemény szerint a projekt tavasszal léphet új szakaszba. Az addig összegyűlt adatokat feldolgozzák, valamint értékelik a felhasználók tapasztalatait és szokásait - olvasható a közleményben.

A 2017 júniusában kezdődött MaaS4EU projektben 17 szervezet vesz részt. A NÚSZ leánycége, a Toll Service Zrt. 2018. december 1-jén csatlakozott. Az egységes európai közlekedési piac megteremtését támogató program költségvetése több mint 1,2 milliárd forint.

A résztvevő közlekedési szolgáltatók, hatóságok, oktatási szervezetek, informatikai cégek és kutatócsoportok alkotta konzorciumok azt vizsgálják, hogyan lehet hatékonyabban felhasználni a közösségi közlekedést, illetve az erre szánt forrásokat, csökkenteni a környezeti terhelést, ösztönözni a környezetkímélő közlekedési eszközök terjedését.

Fotók: Getty Images

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Valami nagyon furcsa dolog történt a trolin

A trolibusz népe című instagramos fotósorozatban egyrészt azokat a már-már szürreális pillanatokat mutatja be egy férfi, amelyeket ő maga gyűjtött utazásai során, másrészt a másoktól kapott felvételeket közli. A sok komikus helyzet láttán nem győzünk csodálkozva pislogni.

Valami nagyon furcsa dolog történt a trolin: a többi utas alig hitt a szemének

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük