Gyönyörű lesz a felújított Blaha Lujza tér: még az idén elkezdik az átépítést

A tervek szerint 2019 őszétől 2021 végéig tartanak majd a Blaha Lujza tér felújítási munkálatai.

blaha-ter
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér a tervek szerint, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén tárgyalt a megvalósításról, melyet a képviselők egyhangúlag támogattak. A Blaha Lujza tér rekonstrukciójával egyidejűleg felújítják az ottani aluljárót, és új BKK-ügyfélcentrumot is létesítenek.

Az aluljáró födémszigetelésére 211 millió forintos, az új ügyfélcentrum létesítésére 72 millió forintos többletforrást biztosítottak. Az aluljáró felújításának tervezése és kivitelezése több mint egymilliárd forintba kerül a közlés szerint. A tér rekonstrukciójának összköltsége így 4 milliárd 167 millió 311 ezer forint lesz, a kivitelezés várhatóan ősszel kezdődik meg.

blaha-latvanyterv

A budapest.hu márciusban már közzétette a látványterveket, melyek létrehozásánál - mint írták - kiemelt szempont volt, hogy a Blaha Lujza téren egy egységes koncepciót követve új arculatú, a mai városi használati igényeket kielégítő, nagyvonalú belvárosi közösségi tér jöjjön létre, mely az egyes közlekedési módok közötti, megfelelően átjárható kapcsolatrendszer kialakítását szolgálja, emellett önálló karaktert is kapjon. A többi illusztrációt ide kattintva nézheted meg.

Kiemelt kép: MTVA/Róka László.

Budapest ikonikus épületei madártávlatból

A légi felvételek új perspektívába helyezik az épületek formavilágát, színeit és részletgazdagságát. A fotósnak egy stílusgyakorlat, egy tanulmány, nekünk pedig szemet gyönyörködtető látvány, mert úgy láthatjuk a gyönyörű budapesti mesterműveket, ahogyan még sohasem.

Magyarország legjobb drónfotósa olyasmit mutat meg, amit eddig csak a madarak láthattak

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük