Változik a BKK mobiljegy használata: ha metróval jársz, erről tudnod kell
A fejlesztés gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a közlekedést.

metro
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már kódbeolvasás nélkül is lehet igazolni a mobiljegy érvényességét a metróban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel. A fejlesztés gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a közlekedést a metróállomásokon.

Az utasnak csak annyit kell tennie, hogy az állomásra belépés előtt kikeresi az alkalmazásban megvásárolt mobiljegyet vagy bérletet, megnyomja a Metróállomások feliratú gombot, végül kiválasztja az indulási állomás nevét a megjelenő listából.

mobiljegy
Fotó: BKK

Kiválasztás után azonnal megjelenik a telefonon az animált szimbólum, amelyet a beléptetésnél fel kell mutatni. Ezzel a megoldással nincs szükség a bejáratnál található jegykezelő készülékeken elhelyezett kód beolvasására. Az új funkció az alkalmazás frissítése után érhető el - áll a közleményben.

A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikációval megvásárolható formája. Használatához okostelefonra letöltött applikációra és aktív mobil-adatkapcsolatra van szükség.

Kiemelt kép: Getty Images

10 utas a metrón, akit legszívesebben melegebb éghajlatra küldenénk

Amikor az ember fáradtan hazaindul a munkából, másra sem vágyik, mint hogy leülhessen, és békében utazhasson. Ezek az utasok által készített fotók remekül bizonyítják, hogy sokan elképesztően tapintatlanok. 

Ezt is szeretjük